Hronika

Familija u tišini nosila njihove slike: Milojevići koje je prije 9 dana ubio Aleksa (22) ISPRAĆENI NA VJEČNI POČINAK

Na Zapadnom groblju u Knjaževcu danas su sahranjeni Predrag (60), Miloš (81) i Sarajevka (83) Milojević, koje je prošlog četvrtka ubio njihov sin, odnosno unuk Aleksa Milojević (22).

Familija u tišini nosila njihove slike: Milojevići koje je prije 9 dana ubio Aleksa (22) ISPRAĆENI NA VJEČNI POČINAK
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER

Tijela troje Milojevića, žrtava trostrukog ubistva, iz pogrebne službe prebačena su u porodičnu kapelicu koje je porodica izgradila odmah naspram svoje kuće u Ulici Branka Cvetkovića, gdje su i ubijeni.

Za razliku od drugih kapelica, na njoj nije bilo oznaka o onima kojima pripada, već je smrtovnica zakačena na ulazu svjedočila da su je za života izgradili Milojevići. Nekoliko sati prije pogreba rodbina i prijatelji izjavljivali su saučešće i palili svijeće za tragično stradale ljude.

ubica iz knjaževca
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/FACEBOOK

U 13 sati, pošto je sveštenik završio sa opijelom, tri sanduka iznijeta su iz kapele i stavljena u pogrebna vozila koja su ih transportovala do grobne parcele. Rodbina stradalih nosila je njihove fotografije, a u koloni koja ih je ispratila na posljednji počinak bilo je više stotina ljudi.

Iako je obdukcija stradalih ljudi završena još prošlog vikenda, te su tijela iz niškog Zavoda za sudsku medicinu prebačena u kapelu pogrebnog preduzeća u Knjaževcu, na sahranu se čekalo cijele nedjelje.

Pročitajte još

Razlog za to je, prema svjedočenju komšija Milojevića, što se čekalo da iz Njemačke dođe Predragov brat kako bi organizovao sahrane najmilijih.

Zločin koji je šokirao Knjaževac

Stravičan zločin odigrao se u porodičnoj kući Milojevića 6. juna, kada je iz za sada neutvrđenih razloga Aleksa uzeo djedov karabin i ubio članove najbliže porodice. Potom je izašao iz kuće, sjeo na trotoar i komšinici koja je u tom trenutku naišla kratko rekao: “Ja ih pobih!”

Miloš Milojević (81) njegova supruga Sarajevka (83) i njihov sin Predrag (60) likvidirani su sa po jednim hicem iz lovačke puške ispaljenim u njihove glave, pokazali su rezultati obdukcije, prenosi Blic.

Aleksa Milojević (22), osumnjičen da je ubio oca, djeda i babu priznao je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru izvršenje krivičnog djela, navodeći da je kritičnom prilikom imao “prekid svijesti”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu