Svijet

FBI NA NOGAMA Nestao je sa žurke na TRI DANA, sada se pojavio i NIČEGA SE NE SJEĆA

Misterija okružuje slučaj muškarca iz Arkanzasa koji je nestao nakon žurke u Meksiku povodom diplomiranja u medicinskoj školi. Pretpostavljalo se da je kidnapovan, jer je jedan od njegovih kolega iz škole pronađen mrtav.

FBI NA NOGAMA Nestao je sa žurke na TRI DANA, sada se pojavio i NIČEGA SE NE SJEĆA
FOTO: FOTO: CNN/TWITTER

Sada je Džesi Pačeko (29) iz Van Burena u Arkansasu pronađen i vraćen u SAD tokom vikenda, ali on ne zna šta mu se dogodilo jer se ne sjeća.

Pačeko je trebao da se vrati kući iz Meksika 18. juna. Njegov rođak Džefri Solis je rekao da su njegov brat i Pačekova majka otišli u Meksiko da ga traže.

Obišli su policijske stanice, bolnice, mrtvačnice, sve, kao i mjesto na kojem je posljednji put viđen da vide ima li nekih tragova ili svjedoka – rekao je Solis.

Porodica je pokrenula stranicu na „GoFoundMe“ kako bi finansirala potragu. Međutim, u petak su obaviješteni da je Pačeko pronađen živ i da se vraća kući. A šta se desilo u međuvremenu nije poznato.

– Ne znamo s kim je bio, ko ga je držao. Ne znamo ništa – rekla je njegova majka Vilma.

– Ne znam ni koliko sam se dana vodio kao nestao – rekao je Pačeko.

On je nestao 15. juna, kad je sa prijateljima izašao u noćni klub “Strana” u Gvadalahari kako bi proslavili to što je diplomirao na Univerzitetu Autonoma de Gvadalahara. Satima kasnije njegov prijatelj Karlos Alehandro Delgadilo Romero pronađen je mrtav, pretučen i pogođen metkom u glavu u blizini kluba, a od Pačeka nije bilo ni traga, pa su istražitelji i porodica mislili da je otet.

Pačeko je na konferenciji za štampu rekao da je posljednja stvar koje se sjeća da je bio sa prijateljima na proslavi diplome.

– Ne sjećam se ničega. Mislim, sve mi je je jedna velika crna rupa. Diploma je bila super, sva moja porodica i prijatelji su bili tamo. Sljedeće što znam je da mi se zamračilo i odjednom sam se vratio kući. Mislio sam da je moj život gotov, ali stigao sam kući – rekao je Pačeko.

On je istakao da nije razgovarao sa meksičkom policijom i da se u slučaj umiješao i FBI. Pačeko je dodao da se osjeća blagoslovenim što se vratio kući.

– Mnogo ljudi koji se nađu u ovakvim situacijama ne dobiju ovu priliku. Zahvaljujem Bogu – rekao je on.

Pačeko je istakao da je ubijeni Romero bio njegov blizak prijatelj i da mu je žao što se to dogodilo.

– Zauzeo bih njegovo mjesto. Nije to zaslužio – rekao je on.

Porodica nije otkrila kako je Pačeko pronađen.

(Blic)