Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FEJSBUK POTVRDIO Lansiramo kriptovalutu “libra” 2020. godine

Biznis Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Glenn Hunt/EPA

Kompanija Fejsbuk predstavila je danas planove za lansiranje vlastite kriptovalute pod nazivom “libra”, u sklopu nastojanja da proširi svoje djelatnosti izvan društvenih mreža i da zakorači u sektor e-trgovine i globalnih plaćanja.

Fejsbuk se, u okviru Asocijacije Libra sa sjedištem u Ženevi, povezao sa 28 partnera, prenosi agencija Rojters, i dodaje da će ta Asocijacija upravljati novim digitalnim kovanim novcem koji će biti lansiran u prvoj polovini 2020. godine.

Fejsbuk je, takođe, osnovao podružnicu pod imenom “Calibra”, koja će ponuditi digitalne novčanike za čuvanje, slanje i trošenje kriptovalute “libra”.

“Calibra” će biti priključena na Fejsbukove platforme za razmjenu poruka Mesenger i WhatsApp, koje već imaju više od milijardu korisnika.

Kalifornijska kompanija ima velike planove za “libru”, ali bi zabrinutost za privatnost potrošaca ili regulatorne barijere mogle da predstavljaju značajne prepreke, ocjenjuje britanska agencija.

Akcije Fejsbuka su u elektronskom trgovanju na berzi u SAD bile najtrgovanije, a zabilježile su skok od 2,6 odsto na 194 dolara.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO