Kultura

FILM O ŽIVOTU ČUVENOG PJEVAČA Ekipa “Tome” autobusom došla na premijeru u Sava centar

Članovi filmske ekipe na čelu sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem i glumcima Milanom Marićem i Tamarom Dragičević večeras su došli autobusom na rasprodatu premijeru filma "Toma" u beogradski Sava centar.

FILM O ŽIVOTU ČUVENOG PJEVAČA Ekipa “Tome” autobusom došla na premijeru u Sava centar
FOTO: F. JOVANOVIĆ/RAS SRBIJA

Iz starog autobusa, iz epohe u kojoj se dešava “Toma” stupali su na crveni tepih, pored Bjelogrlića, Marića i Dragičević, i glumci Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milan Kolak, Paulina Manov i Petar Benčina.

Kompozitor i koproducent Željko Joksimović i koscenarista Nikola Pejaković Kolja takođe su bili među zvanicama na crvenom tepihu beogradske premijere Bjelogrlićevog impresionističkog portreta o životu kompozitora i pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991).

Sava centar, koji je u renoviranju, jednokratno je otvoren večeras samo za bioskopsku premijeru “Tome”, a dolasku filmske ekipe preko crvenog tepiha prisustvovale su brojne novinarske ekipe, kao i posjetioci filma, dok su sa razglasa puštani hitovi legendarnog pjevača.

Posjetiocima su na ulazu dijeljene maske.

Film je premijerno prikazan na nedavnom Sarajevo film festivalu i potom na Filmskim susretima u Nišu, gdje su nagrade osvojili Marić, Dragičević, Kuzmanović i Marković, a bioskopsko prikazivanje počinje od 16. septembra.

Prihvati notifikacije