Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FILMOVI KOJI IZLAZE U MAJU Prošetajte do najbližeg bioskopa (VIDEO)

Kultura
Autor:

Foto: Feniks art

Mjesec maj i sunčani dan izmamiće vas napolje u šetnju do najbližeg bioskopa. U narednih mjesec dana mnogi filmovi i repertoar za svakoga privući će publiku kino platnima. Ovo su neki od filmova čija premijera je u maju.

 

„Long Shot“ (3. maj)

Šarliz Teron i Set Rogan u filmu „Long Shot“ igraju par koji unosi nešto romanse u svijet politike, a producenti su  Rogen i Evan Goldberg.

“Long Shot” je priča o američkoj državnoj sekretarici koju portretiše Teron, a koja ima aspiracije da bude dio predsjedništva. Unajmljuje Freda Flarskog (Rogen) da joj pomogne pri pisanju govora. Tokom saradnje napeta političarka se zaljubljuje u svog mnogo opuštenijeg saradnika.

Teron je povodom filma izjavila da je romantika između Rogenovog i njenog lika nešto što nedostaje u svakodnevnom životu političara.

 

„The Hustle“ (10. maj)

„MGM Pictures“ predstavio je novi trailer za urnebesnu komediju „The Hustle“ koja predstavlja remake komedije „Dirty Rotten Scoundrels“ iz 1988.

U glavnim ulogama se pojavljuju Rebel Vilson i Ane Hedervei kao dvije prevarantkinje iz vrlo različitih društvenih slojeva kojima je cilj uništiti jednog milijardera i dokopati se njegovog bogatstva.

 

„John Wick 3: Parabellum“ (16. maja)

Nakon što je drugi nastavak hit filma „John Wick“ oduševio publiku još više od prvog dijela, logičan slijed je bio da se snimi i treći dio. Dobivši kultni status zbog svog hiperkinetičkog pristupa klasičnim borilačkim vještinama i pucnjavi, globalni uspjeh filma stavio je pred producente neizbježno pitanje: Može li još bolje? Za Kianu Rivsa je odgovor bio vrlo jasan: još akcije, širi opseg i dublji uvid u unutrašnje borbe glavnog lika. Rivs je sa lakoćom za film „John Wick“ savladao vještinu pucanja sa tri pištolja, trenirao sa SWAT timom, naučio brazilski jiu-jutsu i podigao svoje vozačko umijeće na potpuno novi nivo.

U novom nastavku legendarni plaćeni ubica „John Wick“ bježi zbog dva razloga. Traže ga jer je za njim raspisana potjernica od 14 miliona dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela „Continental“, a to je „Ne ubij u hotelu“. Ne samo to, već je žrtva bila član društva koje je naručilo Vikovu smrt, pa su sve ubice svijeta Viku za petama.

 

„Booksmart“ (24. maj)

Američka kompanija „Annapurna Pictures“ objavila je novi trailer za komediju „Booksmart“, rediteljski debi glumice Olivije Vajld.

Rađena je prema scenariju kojeg su kreirali Emili Halpern, Sara Haskins i Kejti Silberman. Priča koju nam ova komedija donosi ispričana je iz mladalačke, moderne perspektive i govori o najboljim prijateljicama iz srednje škole i vezama koje uspostavljaju u životu. Uhvativši duh našeg vremena, film je priča o odrastanju koja je namijenjena novoj generaciji.

Booksmart prati dvije najbolje prijateljice i akademske superzvijezde koje pred sam kraj srednje škole shvataju da su u životu trebale manje učiti, a više se zabavljati. Kako ne bi zaostajale za svojim vršnjacima, odluče da četiri godine propuštene zabave nadoknade za samo jednu noć.

 

Godzilla: King od the Monsters (31. maj)

Nakon globalnih uspjeha filmova „Godzilla“ i „Kong“: Ostrvo lobanja dolazi novo poglavlje u čudovišni svijet „Warner Bros“ i „Legendary Picturesa“ – Godzila II: Kralj zvijeri, epska akcijska avantura u kojoj se Godzila bori protiv najpopularnijih čudovišta u istoriji.

Nova priča prati junačke pothvate kriptozoološke agencije Monarh koja se suočava sa grupom mitoloških bića nevjerovatne veličine, uključujući i moćnu Godzilu, koja se suočava sa Motrom, Rodanom i najvećim troglavim neprijateljem – Gidorahom. Kada se ove drevne super vrste za koje se smatra da su samo mitovi ponovno uzdignu, svi će se boriti za prevlast, uključujući i čovjeka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO