Sport

Finale Lige šampiona koriste za zaradu: Karta na CRNOM TRŽIŠTU dostigla cijenu od 31.000 maraka

Navijači koji traže ulaznicu za finale Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, koje će biti igrano za četiri dana u Kijevu, naletjeli su na astronomske cijene kod preprodavaca.

Finale Lige šampiona koriste za zaradu: Karta na CRNOM TRŽIŠTU dostigla cijenu od 31.000 maraka
FOTO: DOMENECH CASTELLO/EPA

Na internetu ulaznice se prodaju i za 20 puta višu cijenu, a jedna se čak prodavala za 14.000 funti, što je oko 31.000 maraka, piše Avaz.

Liverpul je do sada prodao 16.626 ulaznica za subotnju utakmicu, a cijelu situaciju prokomentirao je navijač Liverpula Nil Atkinson.

Situacija je smiješna, treća strana je vidjela priliku za zaradu. Mnogo ljudi koji ne podržavaju nijedan klub dobiće ulaznice i odmah će htjeti iskoristiti šansu za velikom zaradom – rekao je je Atkinson.

Ulaznice se ponovo prodaju na stranici Ticketbis, koja nudi niz ulaznica za utakmicu. One najjeftinije u sektoru navijača Reala prodaju se za 410 funti, dok su najjeftinije u Liverpulovom dijelu stadiona, 1.337 funti. Inače, to su ulaznice kategorije četiri koje su bile dostupne za 61 funtu. A nekoliko je ulaznica u neutralnom dijelu prodano za više od 1.200 funti.

Jedna ulaznica u drugoj kategoriji, koje su bile dostupne za 280 funti, prodaje se za 14.723,39 funti.