Biznis

FINANSIJSKA EDUKACIJA Svjetski dan štednje obilježen virtuelno (VIDEO)

Centralna banka BiH je, prilagođavajući se aktuelnoj situaciji, virtuelno obilježila Svjetski dan štednje - 31. oktobar, ne želeći da prekida praksu obilježavanja organizovanjem edukativnih aktivnosti.

FINANSIJSKA EDUKACIJA Svjetski dan štednje obilježen virtuelno (VIDEO)
FOTO: SRPSKAINFO

Centralna banka je ove godine upriličila vebkast na “Jutjub” kanalu, s ciljem edukacije mladih i promovisanja važnosti finansijskog opismenjavanja i finansijske uključenosti građana u BiH, saopšteno je iz Banke.

Na “Jutjub” kanalu je danas objavljen vebkast sa pozdravnim obraćanjem guvernera Centralne banke Senada Softića povodom Dana štednje, prezentacija o Banci, njenoj ulozi, funkciji i značaju, te edukativno predavanje o vještinama odgovornog upravljanja ličnim finansijama.

Pozivu za posjetu vebkastu odazvale su se srednje škole širom BiH, a kako bi bila obezbijeđena interaktivnost sa publikom, članovi stručnog Tima za finansijsku edukaciju Banke bili su dostupni kako bi odgovarali na sva pitanja iz domena finansijske edukacije i o samoj Centralnoj banci, putem društvenih mreža Centralne banke BiH.

– I ovaj, nešto drugačije organizovani vid obilježavanja Svjetskog dana štednje, sastavni je dio finansijske edukacije koju Cetralna banka posljednjih godina sprovodi s ciljem jačanja finansijske inkluzije na način odgovornog upravljanja finansijama za dobrobit ekonomskog razvoja i rasta BiH -istaknuto je u saopštenju.

Iz Banke napominju da se sve aktivnosti realizuju u okviru projekta Promocije finansijske edukacije i inkluzije, koje sprovodi Centralna banka uz podršku Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (Development Facility).