Gradovi

FINANSIRANJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U BIJELJINI Ulaganja FZO ove godine oko 33 MILIONA KM

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srpske Dejan Kusturić rekao je da je Fond ove godine za finansiranje zdravstvene zaštite osiguranika na području Bijeljine uložio oko 33 miliona KM, odnosno osam miliona KM više.

FINANSIRANJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U BIJELJINI Ulaganja FZO ove godine oko 33 MILIONA KM
FOTO: SRNA

Očekivali smo da će ta sredstva od osam miliona KM značajno pomoći da se stabilizuje situacija u bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici “Sveti vračevi”, ali pandemija virusa korona je napravila to što je napravila, pa smo snage usmjerili na što uspješnije liječenje oboljelih od kovida 19 – rekao je Kusturić novinarima nakon posjete bijeljinskom Domu zdravlja.

On je ocijenio da Dom zdravlja i bijeljinska bolnica opremljene i da imaju sve materijalne, kadrovske i tehničke mogućnosti kako bi zadovoljili potrebe osiguranika.

Kusturić je istakao da se i bolnica i Dom zdravlja u Bijeljini uspješno nose sa svojim zadatkom kada je riječ o virusu korona.

– Svi možemo imati sigurnost i građani i Fond, koji plaća ta sredstva, da imamo stručan kadar – rekao je Kusturić.

On je izrazio nadu da će dolaskom vakcine protiv virusa korona i usvajanjem svih zaštitnih mjera što prije da se krene i sa nekim drugim stvarima kojima se Bolnica i Dom zdravlja bave pri liječenju drugih bolesti.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin rekla je da je saradnja sa Fondom izuzetno dobra.

Zahvalivši se Kusturiću na posjeti, Đukinova je naglasila da je to od izuzetnog značaja i za 78.168 verifikovanih osiguranika.

– Od sutra nam kreće i registracija i preregistarcija, te ćemo uložiti sve napore da povećamo broj osiguranika, na osnovu čega ćemo, sigurna sam, imati još veću finansijsku pomoć Fonda – rekla je Đukinova.

Kusturić se prethodno obišao i bijeljinsku Bolnicu “Sveti vračevi”.