Zabava

FOLKER IMA ČAK 3 PENZIJE Mile Kitić samo iz Njemačke svaki mjesec dobije 1.600 evra

Pjevač Mile Kitić poput njegove koleginice Lepe Lukić prima čak tri penzije.

Mile Kitić
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RINGIER

Mile Kitić je, naime, jednom prilikom otkrio kolika su mu penziona primanja.

– Ja sam već u penziji, sedam godina. Imam veliku penziju. Iz BiH 62 evra, pošto sam živio u Sarajevu, uplaćivao sam penziono i socijalno. Imam i ovdje 70 evra, može da se skupi za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo da bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i njemačke penzije, ali, ako se do sad nisam organizovao da mirno provedem ostatak života, onda bi trebalo da me ubiju. Pedeset godina pjevam, poderao sam se pjevajući, ako nisam uspio nešto da sačuvam onda, ništa nisam uradio. Nisam neke milione zaradio, ali imam dovoljno da živim bezbrižno do kraja života. Čak i Elena… Niti joj trebaju kola, niti stan, ima sve – ispričao je svojevremeno Mile Kitić za medije.

Pročitajte još

Mile tad nije pomenuo kolika je cifra koja mu stiže iz Njemačke, ali kako je Kurir ranije otkrio u pitanju je 1.600 evra.

Mile Kitić je navodno, porez u Njemačkoj počeo da plaća 1994. godine jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za cijelu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga.

Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Njemačkoj oko 10.000 evra.

To je i ispričao jednom prilikom za medije, ali i da je platio kaznu upravo zbog neizmirenih obaveza.

– Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Njemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gdje nastupam, jer tamo imam prijavljeno mjesto boravka – objasnio je on, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu