Sudbine

(FOTO) "Bog mi je uzeo kćerku, ali mi je dao unuka" Filmska priča HRABRE BAKE u borbi za starateljstvo nad malim Predragom

Marica Milošević (70) uspela je, nakon dugogodišnje borbe, da usvoji svog unuka Peđu koga je majka ostavila u Zvečanskoj. Tražila ga je od dana kada je od sina koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne čula da uopšte ima unuka.

(FOTO) "Bog mi je uzeo kćerku, ali mi je dao unuka" Filmska priča HRABRE BAKE u borbi za starateljstvo nad malim Predragom
FOTO: TV PRVA / SCREENSHOT

Njena priča liči na film sa srećnim krajem.

FOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
FOTO: TV PRVA / SCREENSHOT

Baka Marica na početku njene nevjerovatne priče naglašava da je njena porodica uvijek bila za primjer. Ali, prvi problemi kreću nakon što je njenoj kćerki dijagnostikovan kancer sa 17 godina.

Sinu u zatvoru stiglo pismo da ima sina

Kako priča, u toj borbi za kćerkin život koja se završila tragično, ona i suprug su “ispustili” sina.

– Kako je ona umrla, tako su počeli problemi. Sin je bježao iz kuće, tražio je društvo na ulici, bio je u zatvoru i kada je izašao iz zatvora, bio je sa tom gospođom koja je rodila njemu sina, živjeli su zajedno 9 mjeseci, prije nego što je on opet završio u zatvoru. Mi ništa o njoj nismo znali – priča baka Marica kroz suze.

Nakon dvije i po godine boravka u zatvoru, njenom sinu stiže pismo.

– Ona je poslala pismo mom sinu u zatvoru da se njihov sin nalazi u Zvečanskoj, rekla mu je da se zove Predrag i da je ona njega odmah po rođenju ostavila, nije ga ni u ruke uzela. Sin me je odmah pozvao da odem da vidim šta se dešava. Ja sam to i uradila, ali sam bila u šoku, nisam vjerovala da imam unuka. Potvrdili su mi u Centru za socijalni rad da to jeste moj unuk – priča Marica.

Prvi susret sa unukom

Priseća se i svog prvog susreta sa unukom Peđom u Zvečanskoj.

– Odmah sam odatle otišla u Zvečansku kod socijalnog radnika. Ispričala sam mu situaciju, on mi je potvrdio sve. Rekao mi je da mu je čudno da niko nije došao dvije i po godine da ga obiđe, ja sam mu objasnila da mi nismo ni znali. Dozvolio mi je tada da vidim svog unuka, odveo me je u sobu gdje su djeca. Ja sam njega odmah prepoznala, on je isti moj sin. On je krenuo prema meni rukama da ga uzmem u ruke. Kad tad nisam dobila infarkt, neću nikada – prisjeća se baka Marica gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

“Bog mi je uzeo kćerku, ali mi je dao unuka”

Marica je odmah angažovala advokata, a njena borba za unuka trajala je pune dvije godine, nakon čega joj je sud dodijelio starateljstvo.

Ali, ni tu nije bio kraj njenim problemima.

FOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
FOTO: TV PRVA / SCREENSHOT

– Sud je donio odluku da sam ja staratelj djetetu, ali onda me je Centar za socijalni rad maltretirao. Tražili su DNK, nisu mi davali dijete, da treba na upoznavanja dolazim, pa da ga uzmem ujutru pa da ga vratim uveče. Dva mjeseca su mi pravili problem. On to u početku nije shvatao, ali kako je rastao, već je počeo da bude svjestan. Kada sam ga dovela iz Zvečanske kući, on nije znao šta je to frižider, tuš kabina, šporet.. Bog mi je uzeo kćerku, ali mi je dao unuka – kaže Marica.

Peđa danas ima 12 godina i jako je vezan za svoju baku

Peđa danas ima 12 godina, a kako njegova baka priča, slažu se odlično.

– Sve me sluša, on je toliko vredan, prije nego što ode u školu on mene prvo pita da li treba nešto da mi pomogne. Ja za njega moram da budem zdrava, ne smijem da se razbolim. Imala sam infarkt, on je sve vrijeme bio uz mene. On je toliko vezan za mene, da je to nevjerovatno – kaže Marica.

Pročitajte još

Na pitanje voditeljke da li joj je potrebna finansijska pomoć, jer žive isključivo od njene penzije, skromna baka Marica kaže:

– Meni je jako neprijatno da pričam o tim stvarima, živimo od moje penzije. Ja mnogo para dajem za ljekove, ali ja uvijek za mog unuka ostavim da ima i za patike i užinu i sve što mu zatreba. On mora da ima sve ono što imaju i druga djeca – rekla je Marica gostujući na TV Prva.

“Ko god da ga pita za majku, kaže da je ona mrtva”

Peđa sa svojom majkom nema nikakav kontakt, kaže Marica.

– On ko god da ga pita, on kaže da je njemu majka mrtva. Jednom prilikom mi je došao i pokazao poruku od majke da mu je stigla. U poruci je ona pitala da se vide, kada ga je pozvala i predstavila mu se kao njegova majka, Peđa joj je rekao “Ko si ti bre, ti nisi moja majka, moja majka je mrtva. Imamo samo baku i tatu” – ispričala je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu