Magazin

(FOTO) Bojana je na maturi izgledala kao NAJLJEPŠA VILA, a kad je skinula štiklice sjela je za VOLAN KOMBAJNA

U malom selu Zvečka kod Obrenovca, gdje se nalazi poljoprivredno gazdinstvo Lakićević, izrasta mlada i izuzetno vrijedna poljoprivrednica – Bojana.

Maturantkinja Bojana iz Obrenovca
FOTO: MARKO JANIĆIJEVIĆ, MARKEZZ PHOTO / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Iako ima samo 18 godina, Bojana je već pet godina aktivno posvećena poljoprivredi i svakodnevno se trudi da unaprijedi porodično imanje, koje se prostire na 360 hektara obradive zemlje.

Bojana, mlada poljoprivrednica koja je nedavno završila poljoprivrednu školu, zasijala je na svojoj maturi u elegantnoj haljini, oduševivši sve prisutne svojom gracioznošću i šarmom.

Njena ljubav prema zemlji i radu datira od malih nogu, uz djedu i oca učila je sve tajne ovog plemenitog zanata. Prvi put je sjela za volan traktora prije pet godina, a danas je ravnopravni član porodice Lakićević u svim poljoprivrednim aktivnostima.

Pročitajte još

– Poljoprivreda je oduvijek bila moja strast, uz tatu i djedu sam naučila sve što znam i sada sam spremna da se posvetim daljem razvoju našeg imanja. Želim da proširim obradive površine i unaprijedim efikasnost žetve. Zato planiram da uskoro polažem i za kamion, kako bih mogla da prevozim usjeve i time dodatno pomognem u poljoprivrednim radovima – rekla nam je preslatka mlada poljoprivrednica.

Njen radni dan često počinje u ranim jutarnjim satima, a na njivi provodi sate, nerijetko u kombajnu iz kojeg, kako kaže, ne izlazi dok svi poslovi ne budu završeni.

Komšije se često raspituju

Njen trud i zalaganje ne prolaze nezapaženo. Komšije iz Zvečke reaguju pozitivno, često se šaleći sa pitanjima o njenoj udaji. Njenim vršnjacima je inspiracija i podržavaju je u njenim naporima.

Bojana je primjer kako mladi mogu da preuzmu inicijativu i, uz ljubav prema onome što rade, postignu velike stvari, prenosi Žena Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu