Hronika

(FOTO) "Bolje da su zapaljeni, NEMA GLAVOBOLJE POSLIJE" Jeziva prepiska pucača sa Cetinja i Radoja Zvicera

"Potrebno je dosta guma", poručivao je Nenad Neno Kaluđerović u razgovoru sa vođom kavačkog klana - Radojem Zvicerom, dok su dogovarali čišćenje tragova dvostrukog ubistva u Spužu - Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmice Mila Radulovića koji je kasnije spaljen, a za čije ubistvo se sumnjiči grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

(FOTO) "Bolje da su zapaljeni, NEMA GLAVOBOLJE POSLIJE" Jeziva prepiska pucača sa Cetinja i Radoja Zvicera
FOTO: RAS SRBIJA

Kaluđerović se tereti da je dio kriminalne grupe od 31 člana, a prema optužnici, njegov zadatak je bio da “čisti” put kavčanima, a potom ih uči kako da se riješe tijela.

Mile Radulović Kapetan
FOTO: PINK /SCREENSHOT

Kako pišu “Vijesti” koji prenose dio optužnice, Kaluđerović je “upravljajućim vozilom marke “pasat”, okrivljenima Belivuk Veljku i Miljković Marku čistio put preko Podgorice i Cetinja do 19. krivine lokalnog puta koji vodi od Cetinja preko mjesta Njeguši do Kotora. Tako je Belivuk Veljku i Miljkoviću Marku omogućavao da tim putnim pravcima izbjegnu policijske patrole, sa kojeg mjesta su praćenja vozila “audi Q7” Belivuka i Miljkovića u kojem su prevozili otetog Radulović Mileta, preuzeli Kašćelan Slobodan i Vučković Vladimir, koji su ih dopratili do kuće sa apartmanima Perović Davora u mestu Sutvara”.

Bizarno: Kaluđerović ne zna kome čisti put

– Oće li nam trebati da se oni miču.. Tu treba puno guma – piše Kaluđerović na kriptovanoj komunikaciji “Skaj” svom šefu Zviceru.

On potom pita da li treba da se čisti put, a zatim konstatuje da ne odlaze na mjesto na kom su ranije radili slične stvari.

– Znači ne idemo na staro mjesto – odgovara Kaluđerović.

Ubrzo odgovara na nema nigdje neku kućicu.

Zvicer ga zatim pita da li je čist put, odnosno, da li ima patrole.

– Sad ću da se vozim pa javljam – odgovara Kaluđerović, nakon čega ga Zvicer pita koliko im treba do Spuža.

Oni zatim neko vrijeme provode dogovarajući se kojom trasom i koliko im vremena treba od Spuža do Kotora, a Kaluđerović objašnjava njegovo kretanje, pita dokle su stigli Belivuk i Miljković, ali i prepričava stanje na putu.

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Takođe, pita i da li će Kapetan uspjeti da ih dovede do Jovana Vukovića, kojeg u komunikaciji nazivaju “Šklempo”.

– Kum od Mićka, godinu dana ga radimo. Skoro je došao u CG. Oni ga zovu General – objašnjava Zvicer kome Kaluđerović zapravo čisti put.

Kaluđerović pita hoće li ih oteti odvesti do Mićka (Milana Vujovića) i Šklempa.

– Mićko je neđe po manastira, ovo mu je kum i nema tel Mićko – kaže šef kavačkog klana.“To bi bio udarac, ali mora što prije. Dok ne provale da smo ih oteli. Kažete da će te mu pokloniti život ako namjesti Šklempa”.

Onda podučava Zvicera da žrtvi skine kaiš, obuću, sat: “Sve, da nema lokator da oni nas urade”.

Onda gotovo opsesivno, u svakoj drugoj poruci pita je li moguće doći do Jovana Vukotića.

– Ima li kontakt sa njim… Samo pametno da ne provali… Kad bi ga namakao, da sa Šklempom iskopamo još dvoje troje – pisalo je.

Zvicer mu odgovara da će sve probati, a Kaluđerović hvali akciju od tog dana.

– Dobro je i ovo, ipak 3 odjednom. Treći nije dao da se ufati živ – pisalo je.

– Ja se ponadao da je upecan, to bi bila kasapnica – piše.

Zvicer i Kaluđerović, ujutru nastavljaju dopisivanje, a Kaluđerovića interesuje “kakav je bio” oteti Radulović i da li su spaljena tijela ubijenih.

– Kakav je bio… Gore li? Bolje da su zapaljeni. Nema glavobolje poslije – poručuje on.

Potom ponovo pita da li se Vukotić upecao u zamku.

– Ja se ponadao, to bi bila kasapnica. A posao završen. Ovo je dobro, ne valja biti neskroman ali se ponadao da će Šklempo da se vidi sa Generalom i sa njim 2-3 da ih raznesemo – reče on.

Uputstvo za otmičare i ubice

Potom ponovo podučava sagovornika šta da čine momci koji su direktno učestvovali u ubistvima i otmici.

– Brate neka momci prije svega isprskaju unutra kola dimerom i kisjelinom. Sve. Samo neka sad ne ulazi da kida šlajfericom dok malo ne izlapi kisjelina da se ne zapali. Tako je najjače. Svakako platno i unutrašnjost neka pale neđe… A brojeve šasije i motora odma’ uništiti – navodi Kaluđerović u nekoliko uzastopnih telefonskih poruka.

Opsesija Vukotićem

Kan kasnije, Kaluđerovič opet vraća priču na Vukotića.

– Jesmo još u igru da se namakne Šklempo – pitao je on.

– Da brate i bližimo se – odgovara Zvicer.

– Javljaj da te brat ne pegla, ufati mi muštuluk. To bi bio udarac kakav se odavno nije izveo. Kao Majk Korleone u Kuma – pisalo je.

– Bilo bi im gašenje – konstatuje Zvicer.

– To nam i treba. Baš to. Sve im je*em – ogovorio je.

Dva dana kasnije ponovo se interesuje šta priča zarobljeni Radulović

– Pominje li ovaj ko su im ubice. Od Šklempa onda ništa… Samo da ne mogne progovoriti koji dan dok ne oderemo još koga jer će brzo morati da ide General… Pominje li General koga je sve radio. Ko su mu glavni egzekutori. Znaš li da bih voli da smo Šklempa odrali, nego da mi daš milion – pisalo je u porukama.

Tu priču ponavlja i sljedećeg dana, a onda pita da li “postoji kombinacija da General pođe sa 3 čovjeka kod Šklempa kući”.

“Da ih oni trojica sve pobiju u sred kuće, oni to neće očekivati, niko neće biti naoružan bez na ulaz od garaže”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu