Magazin

(FOTO) DAJTE IM NOVI ŽIVOT Saznajte kako da transformišete staru komodu u najljepši komad u kući

Volimo ono što imamo, kad se ofuca, izađe iz mode ili nam dosadi onda to preradimo. Recimo stari kredenac ili komoda koji stoje na placu ili u podrumu mogu uz malo truda, mašte i volje da postanu centralni komad u vašem domu.

(FOTO) DAJTE IM NOVI ŽIVOT Saznajte kako da transformišete staru komodu u najljepši komad u kući
FOTO: ANGELA MARIE MADE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Od klasične komodice do najslađeg police za djevojčice

Volimo drveni nameštaj i drvo zato što je prirodno, dugotrajno i lako može da se prefarba i popravi ako je negdje oštećeno. Klasična žuto braon komoda zasijaće novim sjajem uz malo bijele farbe i par cvjetova koje možete da naslikate ili ako niste vični slikanju nalijepite aplikacije.

Mini bar

Opet očistimo, popravimo, zamijenimo ručke. A onda unutra zalijepimo ogledalo, led sijalice koje rade na baterije pa po želji dodate neki od gedžeta kojih sad ima u svim većim prodavnicama opreme za kuću, recimo poput držača za čaše ili poslužavnika sa ogradicom za flaše.

Tapete su zakon

Stari ormar sredite, ofarbate, napravite nova vrata, a unutra obložite leđa zanimljivom tapetom. Fascinantno. Tapete vam treba malo pa možete da birate kvalitetne, farbanje možete da obavite i sami a ručke i svjetlo dokupite. Naravno možete da se poigrate kako želite čak i da ostavite policu bez vrata ali uvijek je praktičnije staviti vrata da se ne skuplja prašina.

Može i dekupaž

Ovo je vjerovatno jedna od najjednostavnijih a efektnih tehnika. Naravno možete da obložite ladice i dezeniranim platnom ili tapetom.

Stilski komad u modernom stanu

Za ovakav efekat ipak će vam trebati šabloni za iscrtavanje ili jednostavno gotov matreijal kojim ćete presvući komodu. Noge ofarbajte u zlatno, a kako je dezen moderan ali ipak ozbiljniji možete da ostavite i originalne stilske ručke, samo ih prefarbajte da zasijaju.

Unutra sredite kao i spolja

Kad renovirate neki komad potrudite se da ga iznutra sredite isto kao i spolja. Fioke obložite ili presvucite dekorativnim papirom, tapetom ili platnom. Od ravne uniformne komode kakva može da se kupi za malo para dodavanjem letvica i poigravanjem sa trećom dimenzijom možete da napravite originalnu fantastičnu komodu. Recimo kad bebe prerastu ormarić za garderobu eto komada koji može da raste sa njima, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu