Hronika

(FOTO) David Drobnjak (53) zakopao mrtvog oca u kući: Otkriveno koliko je novca "ZARADIO" od skrivanja njegove smrti

David Drobnjak (53) prijavio se sam Trećem osnovnom javnom tužilaštvu gdje je uz pratnju dvojice advokata došao kako bi priznao da je prije 8 godina zakopao svog mrtvog oca Branislava (79) u kući u Zemunu.

(FOTO) David Drobnjak (53) zakopao mrtvog oca u kući: Otkriveno koliko je novca "ZARADIO" od skrivanja njegove smrti
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, MILAN ILIĆ / RINGIER

Po sopstvenom priznanju, on je uzimao očeve penzije i tako “zaradio” 40.000 evra.

Kako saznaje Blic, on je ispričao da se prijavio zbog griže savjesti. Naveo je da je tokom 2016. godine sam sahranio oca u kući.

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

– Izjavio je da je njegov otac umro prirodnom smrću i da nikome nije prijavio njegovu smrt, a da je zbog te činjenice bio u mogućnosti da sve vrijeme podiže penziju od oca od 2016. godine do maja ove godine, a za koje podizanje je imao ovlašćenje od ranije. Prema sopstvenoj izjavi ukupan iznos podignutih penzija je oko 40.000 evra – kaže izvor.

Prijeti mu do 10 godina zatvora

Kako saznajemo, okrivljeni je saslušan od strane dežurnog tužioca zbog krivičnog djela prevara, te je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje mu prijeti po zakonu kazna od dvije do 10 godina kao i novčana kazna.

– Treće osnovno javno tužilaštvo će u domenu svoje nadležnosti obaviti sve neophodne dokazne radnje koje se odnose na izvršenje krivičnog djela prevara, te će između ostalih dokaznih radnji biti pribavljeni izvještaji o isplati sa računa pokojnog kako bi bio utvrđen tačan iznos pribavljene imovinske koristi, dok je za utvrđivanje svih činjenica koje se odnose – navode iz gorepomenutog tužilaštva.

Sin mijenjao ime

Kako se ranije pisali, David Drobnjak (53), se ranije zvao Dejan, a promijenio je ime poslije odsluženja zatvorske kazne u inostranstvu.

Podsjetimo, on je juče u pratnji dva advokata došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i priznao da je oca prije osam godina sahranio u kući, kako bi nastavio da prima njegovu penziju.

Dijelovi skeleta nađeni na dubini oko metar

Podsjetimo, Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo je ekshumaciju tijela nesrećnog čovjeka i obdukciju kako bi se utvrdilo na koji način je B.D. preminuo.

Kako saznajemo, pronađeni su lobanja i dijelovi skeleta na dubini oko 1 metar.

Kako priča komšinica nesrećnog čovjeka, on je bio izuzetan čovjek, a za sve ove godine njegovog sina je vidjela možda dva puta.

– Samo riječi hvale imam za Branislava. Njegovog sina sam jednom srela i rekla mu da želim da vidim njegovog oca, ali mi je on odgovorio da je senilan i da ne prepoznaje ni njega. To mi je bilo čudno, bilo mi je čudno da Branislav ode tek tako bez pozdrava, a posljednji put kad sam ga vidjela bio je pri čistoj svijesti – kaže sagovornica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu