Hronika

(FOTO) HAPŠENJA U BiH Pokušali krijumčariti državljane Turske, Nepala i Pakistana, pa ZAVRŠILI SA LISICAMA NA RUKAMA

Spriječeno je krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana u dva slučaja.

(FOTO) HAPŠENJA U BiH Pokušali krijumčariti državljane Turske, Nepala i Pakistana, pa ZAVRŠILI SA LISICAMA NA RUKAMA
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gorica, uhapsili su državljanina Azerbejdžana, nakon što je spriječen danas u krijumčarenju troje državljana Republike Turske na području Posušja.

Državljanin Azerbejdžana je strane državljane krijumčario u putničkom motornom vozilu “dačia”, bh. nacionalnih oznaka, naveli su oni.

– O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem je nalogu državljanin Azerbejdžana uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičenog te će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH – rekli su.

FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH

Pročitajte još

Takođe, prije nekoliko dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, uhapsili su državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet stranih državljana – petero državljana Nepala i četvorice državljana Pakistana. Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila “mercedes”, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške, saopštili su iz Granične policija.

Kako dodaju prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, od osumnjičenog bh. državljanina privremeno su oduzeti vozilo i drugi dokazni materijali.

– Protiv istoga biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH. Krijumčareni strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje – naveli su oni.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu