Svijet

(FOTO) Horor u Zambiji: SLON izvukao turistkinju iz vozila i gazio je DO SMRTI

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, prenijeli su danas lokalni mediji.

slon, slonovi
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/EPA

Prije tragičnog incidenta koji se dogodio 19. juna Amerikanka Džulijana Gle Turno nalazila se u vozilu gledajući krdo slonova kada ju je jedan slon izbacio iz vozila i usmrtio je gazeći je do smrti, prenosi Njuzvik.

Njena grupa je bila zaustavljena nedaleko od mosta Maramba u Livingstonu zbog gužve koju je prouzrokovalo krdo slonova što je američku turistkinju iz Novog Meksika učinilo lakom metom za slona koji je napao.

Pročitajte još

Ranije ove godine, druga američka turistkinja Gejl Matson (79) poginula je tokom safari vožnje u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji kada je slon napao vozilo i usmrtio je, a ranio još četiri osobe.

Kit Vinsent, izvršni direktor safari kompanije Vildernes, je rekao ABC-u da je napad slona bio neočekivan i da vodič nije imao priliku da reaguje.

Uprava Nacionalnog parka tvrdi da su napadi slonova učestaliji zbog klimatskih promjena koje prisiljavaju ove životinje da mijenjaju migracijske obrasce u južnoj Africi.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu