Hronika

(FOTO) "Kasnije sam saznala da je imao EPI NAPAD" Komšije otkrile šta je rekao Đorđe Mijatović prije sukoba sa tinejdžerima

Đorđe Mijatović (37) preminuo je u Urgentnom centru nakon sukoba na igralištu zbog lopte, a sumnja se da je čovjek pao i udario glavom o beton na igralištu u naselju Braće Jerković u Beogradu.

(FOTO) "Kasnije sam saznala da je imao EPI NAPAD" Komšije otkrile šta je rekao Đorđe Mijatović prije sukoba sa tinejdžerima
FOTO: FACEBOOK, ZORAN ILIĆ/RINGIER

Kako tvrde Mijatovićeve komšije, na igralištu se okupljaju tinejdžeri uzrasta od 15 do 17 godina koji prave probleme, slušaju glasnu muziku zbog koje uveče ne mogu da spavaju.

Mijatovića je, kako komšije tvrde, napala ta grupa tinejdžera, oko desetak njih, koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Jedan od stanara ispričao je da je tinejdžera zadirkivala grupica djece nakon čega je sišao Đorđe i rekao im da to ne rade.

– Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: “Ne dirajte mi dijete“, a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbiježali – kaže Mijatovićev komšija.

“Kasnije sam saznala da je Đorđe imao epi napad”

Stanarka zgrade u ulici Danice Končar ispričala je za medije da je Mijatović “pao” doslovno ispred njenih ulaznih vrata, te da je ona vrata otvorila kada je čula glasove više ljudi.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

– Nije to kao kad čujete djecu koja trče niz stepenice zgrade. Čula sam mnogo glasova. Kad sam otvorila vrata tu su bili radnici Hitne pomoći. Ja sam ih pitala da li im treba vode, pretpostavljajući da se nekom slošilo, ali su mi oni rekli da ne treba. Tek kasnije sam saznala da je Đorđe imao epi napad – kaže stanarka.

“Od njih ne možemo da spavamo”

Ona tvrdi da se u parku okupljaju mladi i da ljeti, do kasno u noć glasno slušaju muziku što stanarima okolnih zgrada smeta.

Oni noću viču, slušaju muziku. Od njih ne možemo da spavamo – kaže stanarka.

Pročitajte još

Imao teške povrede glave

Prema nezvaničnim saznanjima Blica, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predjelu sljepočnice.

– Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt – kaže izvor.

Kako objašnjava izvor Blica, nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko vještačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

Poznanik preminulog: “Napali su ga huligani”

– Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaletjeli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Htjeli su i da ga zapale bakljom – kaže poznatnik Mijatovića.

Kako kaže, Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave.

– Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovjek je bio, brižan. Imao je dvoje djece – kaže poznanik.

Šta je ispričala žena preminulog

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema riječima supruge preminulog, nakon što su se njihova djeca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjeli da vrate loptu.

Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gdje je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje – kaže Dačić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu