Magazin

(FOTO) Ljepotan će da se posveti vjeri: Zvanično najzgodniji muškarac u Italiji batalio modeling i postaje sveštenik

Momak koji je svojevremeno proglašen za najzgodnijeg Italijana odustao je od modelinga i pronašao novi životni poziv - postaje sveštenik!

Eduardo Santini, najgodniji Italijan
FOTO: EDOARDOSANTINI/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Edoardo Santini (21) je sa samo 17 godina proglašen najzgodnijim muškarcem u Italiji i to u zvaničnom takmičenju koje je pokrenula jedna modna organizacija.

Ali, poslije bavljenja modelingom i studiranja plesa i glume, ovaj ljepotan je odlučio da batali sve to i posveti se vjeri.

– U 21 godini našao sam se na životnom putu koji me vodi ka tome da postanem sveštenik, uz božiju pomoć – rekao je Edoardo i dodao da se pridružio jednom samostanu u blizini Firence.

– Odlučio sam da batalim modeling, ples i glumu, ali neću odustati od svojih strasti, samo ću ih doživljavati drugačije, nudeći ih bogu. Kada je moj otac napunio 21 godinu odlučio je da se oženi mojom majkom koja je zatrudnjela, a ona je sa 21 godinom postala majka. Ja ću u 21 godini postati sveštenik. U posljednjih nekoliko godina susreo sam se sa ljudima koji su mi pokazali šta je to crkva – poručio je ovaj momak.

On je dodao kako je već živio sa dvojicom sveštenika i da je to za njega bilo najbolje životno iskstvo. Poslije toga bilo mu je logično da pita biskupa da započne proces pristupanja sveštenstvu pa je tako već “odradio” godinu dana učeći teologiju i radeći u dvije parohije a sada ide u manastir.

Naravno da se ne sviđa svima moja odluka i da mi govore iza leđa. Ima onih kojima nije problem da mi kažu kako sam pravo razočarenje, čak i neki članovi moje porodice. Ali, ima onih koji me podržavaju – priča on, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije