Banjaluka

(FOTO) Mještani se snalaze kako znaju i umiju: Počela izgradnja vodovodnog sistema na Poniru

Počeli su radovi na izgradnji vodovodnog sistema Jagare-Ponir-Starčevica-Debeljaci.

(FOTO) Mještani se snalaze kako znaju i umiju: Počela izgradnja vodovodnog sistema na Poniru
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER

Stanovnici Ponira, kao i visinskih zona naselja Starčevica, Debeljaci i Potok dobiće dugo čekanu vodu. Projektom vrijednosti preko 2 miliona KM obezbijedićemo uredno vodosnabdijevanje za 200 domaćinstava. Realizacija prve faze podrazumijeva izgradnju čak 18 kilometara distributivne mreže sa dva rezervoara i prepumpnim stanicama. Riječ je o veoma zahtjevnom projektu koji ćemo zajedno sa iskusnim izvođačima i inženjerima uspješno savladati rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da bi radovi trebalo da budu gotovi za 12 mjeseci.

💦Почели су радови на изградњи водоводног система Јагаре-Понир-Старчевица-Дебељаци, а радове је данас обишао и…

Posted by Град Бања Лука on Thursday, November 30, 2023

Jedan od mještana Ponira, Nikola Ćurlić, poručio je kako su se dosad snalazili kako su znali i mogli, te da im je Grad izalazio u susret.

Pročitajte još

Ponir je u velikom problemu kada je riječ o vodosnabdijevanju, svi izvori naprosto presuše i to traje nekoliko mjeseci. Grad nam je izašao u susret, obezbjedili vodu kada nismo imali. Ovaj projekat će nam značiti jer nema života bez vode – ističe on. Izvođač radova je preduzeće „Hidrokop“, a svi projekti u okviru investicionog ciklusa „Voda 3“ finansiraju se sredstvima Evropske unije.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije