Sudbine

(FOTO) NA RUBU EGZISTENCIJE Teška sudbina prati ovu glumicu koja se hrani u narodnoj kuhinji, a danas joj je 77 rođendan

Glumica Vesna Pećanac, koju pamtimo po filmovima Lepota poroka, Đekna još nije umrla i Druga Žikina dinastija danas puni 77 godina.

(FOTO) NA RUBU EGZISTENCIJE Teška sudbina prati ovu glumicu koja se hrani u narodnoj kuhinji, a danas joj je 77 rođendan
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Vesna je u žižu javnosti dospjela prije nekoliko godina kada se otkrilo da je na rubu egzistencije i da se hrani u narodnoj kuhinji. Ona ima tešku sudbinu, a nakon smrti supruga reditelja Živka Nikolića u jednom periodu klonula i psihički.

Depresija ju je stigla u vrijeme bombardovanja, o čemu je i sama svojevremeno govorila za domaće medije, a životne nedaće su je toliko pritisle sa svih strana da se čak i hrani u narodnoj kuhinji.

Pročitajte još

– U vrijeme bombardovanja Živko je iščileo. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – 7.000 dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: “Odigraj to na sceni. I to je život”. Imala sam problema, neke sam rješavala, ali nisam mogla da riješim sve. Gladovala sam. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš – ispričala je ona svojevremeno, prenosi Blic.

FOTO: LJ.TOZEV/RAS SRBIJA
FOTO: LJ.TOZEV/RAS SRBIJA

Vesnin sin je prije nekoliko godina ispričao medijima da je njegova majka u teškoj finansijskoj situaciji.

– Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bijede. Ima mjeseci kada joj uzmu cijelu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi cijeli mjesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac – otkrio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu