Sudbine

(FOTO) Nada mu je samo liječenje u inostranstvu: Marko je prije 10 godina proglašen za NAJHRABIJEG POLICAJACA, a sada vodi životnu borbu sa malignim tumorom

Drugari, prijatelji, komšije i rodbina policajca Marka Jankova iz Borče, već danima sakupljaju novčana sredstva za liječenje mladića iz Borče, koji je prije samo 10 godina proglašen za najhrabrijeg policajca godine u Beogradu.

Marko Jankov
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Tada, sada već davne 2014. godine on je na kanalu Vizelj u Borči spasao osmogodišnju djevojčicu Katarini Stojković ne mareći za sopstveni život i bezbjednost.

– Bio sam u patroli sa kolegama kada nam je stigla dojava da je jedna djevojčica u opasnosti da se udavi u kanalu. Ona se igrala sa drugaricom pored kanala i vidjela čamac vezan za drvo. Ušla je u njega, čamac se iznenada pokrenuo i počeo da se udaljava od obale. Dijete se uplašilo, čamac se drmusao sve više, a djevojčica je počela da plače i doziva u pomoć. Kad me je ugledala, Kaća se ozarila i jako me je zagrlila i bukvalno nije htjelo da se odvoji od mene! Uspio sam da je smirim. Laknulo je i meni i njoj kad se sve završilo i kada mi je obećala da će ubuduće biti pažljivija- izjavio je Marko te 2014. godine kada je na svečanosti dobio titulu najhrabrijeg policajca Beograda.

Marko Jankov
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Vodi životnu borbu sa malignim tumorom

Danas, ovaj tata iz Borče bije najtežu životnu bitku, kao lav se bori sa malignim tumorom rektuma koji se proširio na pluća.

Liječenje je započeto 2022. neoadjuktivnim hemoterapijama u IV ciklusa nakon čega je nastavljeno zračenjem uz dva operativna zahvata. Na žalost kontrolni pregled je pokazao metastatske promjene na plućima. Zbog svog zdravstvenog stanja Marko je prinuđen da liječenje nastavi na klinici u inostranstvu koja bilježi veliku uspješnost u liječenju ove bolesti, piše Blic.

Pročitajte još

S obzirom da nastavak liječenja iziskuje visoke troškove mole se svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Marko što prije dobio šansu za izlječenje.

Borčani skupljaju pomoć

Sredstva su potrebna za tomo terapije, specijalističke preglede, sajber nož, troškove smještaja i puta u toku liječenja.

Kolege i prijatelji Jankova su se angažovali, te je u Borči na više mjesta postavljana kutija za priloge, a bio je organizovan i humanitarni koncert na šetalištu kod stadiona FK “BSK” Borča.

Kako da pomognete Marku

UPIŠI 1665 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001908631-66

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001909773-35

IBAN:

RS35160600000190977335

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu