Društvo

(FOTO) "Oduševljeni smo kako je miran grad" Indijska porodica odlučila se na VELIKI KORAK, a ovo ih je natjeralo da spakuju kofere

Porodica Manel iz Bombaja odlučila je da posjeti Srbiju. Zahvaljujući bogatstvu koje nosi Gornje Podunavlje, jedna od destinacija bila im je i naseljeno mjesto Bački Monoštor kod Sombora.

(FOTO) "Oduševljeni smo kako je miran grad" Indijska porodica odlučila se na VELIKI KORAK, a ovo ih je natjeralo da spakuju kofere
FOTO: RTS / SCREENSHOT

Saznanje da su Indija i Jugoslavija bili saveznici i prijateljske zemlje, dovelo je petnaestogodišnjeg Kovida i njegove roditelje u posjetu Srbiji.

FOTO: RTS/SCREENSHOT
FOTO: RTS/SCREENSHOT
FOTO: RTS/SCREENSHOT
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Da je na ovim prostorima postojala država Jugoslavija otkrio je istražujući istoriju Evrope.

“Srbija je prelijepa”

Već dvije godine sam želio da dođem u Srbiju, pa sam pomislio zašto to i da ne ostvarimo. Odgovaralo je našem budžetu, srpski dinar i indijski rupi su slične vrijednosti što nam odgovara jer nije toliko skupo – rekla je Kovidh Manel, iz Indije, pa dodala:

– Možemo provesti ovdje mjesec dana. Svi moji prijatelji idu u Italiju, Njemačku, Poljsku, a ja sam poželio nešto drugačije i stvarno se isplatilo – izjavila je.

U želji da što bolje upoznaju zemlju koju posjećuju, Kovidov otac Samir kontaktirao je veb sajt Dunavskih vodiča koji su posebno orijentisani na rijeku Dunav, sa istorijskim i kulturnim značajnim ponudama.

“Posjeta je odgovarala našem budžetu”

– Kada smo vidjeli fotografije i videe, rekli smo zašto da idemo u bilo koju drugu zapadno evropsku zemlju kad je Srbija jednako predivna, ako ne i više. Stvarno jeste predivna i odgovara našem budžetu, jer da smo otišli u bilo koju drugu zemlju zapadne Evrope, morali bismo izdvojiti barem 2 do 3 puta više budžeta, a Srbija i njene ljepote se uklapaju u sve što bismo htjeli vidjeti – navodi Samir Manel, iz Indije.

Dodaje da je video da je Dunav rijeka koja prolazi kroz mnoge zemlje, uradio malo istraživanje o Dunavu, a onda je jedna stvar vodila do druge.

– Onda sam uradio istraživanje o Bačkom Monoštoru i vidio sam da je to jedno predivno malo selo i da Zdenka tu radi toliko toga za očuvanje životne sredine i da promoviše eko turizam u svojoj zemlji. Pa smo otišli do biosfere Gornje Podunavlje, bila je to cjelodnevna tura i smatram da smo imali predivno provedeno vrijeme posljednjih nedjelju dana – rekao je Samir.

Oduševljeni prirodom nastavljaju svoje putešestvije

Pročitajte još

Tokom četvorodnevnog boravka u Bačkom Monoštoru, porodica je posjetila još i Sombor, Bezdan i Apatin, gdje su imali priliku da se upoznaju sa ovdašnjim znamenitostima, prirodom i rukotvorinama.

Kada su došli prvo u Srbiju došli su u Beograd i bili su oduševljeni kako je miran grad. Onda možete da zamislite ako im je Beograd miran, šta je tek Bački Monoštor – navodi Zdenka Mitić, iz UG Gornje Podunavlje.

Puni pozitivnih utisaka o ovom području i gostoprimstvu mještana, simpatični turisti nastavljaju svoje putešestvije prema Smederevu, Donjem Milanovcu, Golubcu i Zlatiboru, prenosi RTS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu