Svijet

(FOTO) Osumnjičeni za otmicu i ubistvo male Vanje DANIMA VJEŽBALI MONSTRUOZNI PLAN: Poznati novi detalji zločina u Skoplju, Palčo dobio velike pare od jedne osobe iz Srbije

Otmičari Vanje Đorčevske imali su dobro utvrđen plan i rutu kojom će se kretati, koji su danima vježbali prije njene otmice, otkriva istraga sjevernomakedonskih novinara.

(FOTO) Osumnjičeni za otmicu i ubistvo male Vanje DANIMA VJEŽBALI MONSTRUOZNI PLAN: Poznati novi detalji zločina u Skoplju, Palčo dobio velike pare od jedne osobe iz Srbije
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Oni su se namjerno danima parkirali blizu mjesta otmice, tako da se njihovo vozilo nalazilo u slijepom uglu, da ga ne uhvate bezbjednosne kamere.

Vanju su prvo odveli u podrumsku prostoriju od koje je glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo imao ključ i to svoj. Tu su joj bile vezane ruke i noge, nakon čega je stavljena u vreću za spavanje. Otmičari su planirali da otmicu izvedu ranije, 24. novembra – u petak, ali su se predomislili.

Nestala djevojčica iz Makedonije
FOTO: МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ / SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Palevski je i prije pokretanja zvanične istrage, u Srbiji brzim transferom novca, tokom bjekstva dobio veliku sumu novca od osobe iz Švajcarske.

Palevski je uzeo novac i sa njim živio nekoliko dana u Srbiji, nakon čega je stigao do Balibekira u Turskoj, gdje je jedan od saučesnika imao poslovnog partnera.

Podsjetimo, juče su objavljeni rezultati obdukcije i utvrđeno je da je Vanja Đorčevska ubijena hicem u glavu ubrzo nakon što je oteta.

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski-Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva.

Pročitajte još

Za otmicu i ubistvo dvije žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova kćerka napušta zgradu i odlazi u školu.

Posljednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobjegne jer je otišao u Beograd da pokupi Palevskog i odvede ga u Tursku.

Palevski-Palčo je u ekstradicionom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru, prenosi Blic.

Iako se isprva govorilo da se radilo o otmici sa pokušajem iznude, i dalje nije jasno zašto je djevojčica ubrzo ubijena, a zahtjev za novcem nikada nije upućen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu