Svijet

(FOTO) Ovo je djevojčica (8) koja je UMRLA U AVIONU: Krenula na odmor sa porodicom kada je uslijedila tragedija

Preliminarna obdukcija osmogodišnje djevojčice koja je umrla nakon što joj je ukazana hitna medicinsku pomoć na letu "Junajted erlajnsa" nije dovela do uzroka smrti, rekli su zvaničnici.

(FOTO) Ovo je djevojčica (8) koja je UMRLA U AVIONU: Krenula na odmor sa porodicom kada je uslijedila tragedija
FOTO: MARINA ĐUKIĆ/RINGIER

Učenica osnovne škole Sidni Veston (8) bila je na putu za Čikago sa svojom porodicom kada se iznenada razboljela, a zatim nije davala znake života nakon što je u četvrtak poletjela iz Džoplina u državi Misuriji na letu “5121 SkiVest”.

Let je preusmjeren u Peoriju, Ilinoisu, oko 45 minuta nakon polijetanja i prinuđen da izvrši prinudno sletanje.

“Nije imala puls”

Prvi spasioci dočekali su dete na aerodromu nakon što je avion sletio, ali djevojčica nije disala i nije imala puls.

Sidni je hitno prebačena u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom nešto poslije 8 sati ujutru, uprkos “agresivnim naporima na reanimaciji”.

Mrtvozornik okruga Peorija saopštio je u petak da je u toku nekoliko studija da se utvrdi uzrok smrti. Štaviše, zvaničnici su isključili bilo kakvo nasilje ili zanemarivanje, prenos Dejli mejl.

Pročitajte još

– Čekaćemo histologiju, biopsiju, hematologiju i hemiju krvi, kao i toksikološka ispitivanja. Za ove testove je obično potrebno 4-6 nedelja. Kada završimo te testove, nadamo se da ćemo moći da pružimo konačan i tačan uzrok smrti za ovu djevojčicu i da njenoj porodici damo neke odgovore – objasnio je mrtvozornik.

“Sve je urađeno da se spasi…”

Sidni, iz Karl Džankšen, u Misuriju, putovala je sa svojim roditeljima Vitni i Denom i starijim bratom Evanom.

– Kada je avion sletio, Hitna pomoć i vatrogasno osoblje Nacionalne garde vazduhoplovstva su odmah primili osmogodišnje žensko dijete i započeli mjere spasavanja života. Dijete je Hitna pomoć prevezla u lokalnu bolnicu gdje je, nažalost, proglašena preminulom – saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga Peorija.

Let 5121 ponovo je poletio za Čikago pre 13 časova u četvrtak.

Njena baka po majci Teri Karlson objavila je na Fejsbuku omaž, gdje ljudi izražavaju saučešće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu