Svijet

(FOTO) "Plašimo se da mu je život u opasnosti" Posljednja slika helikoptera iranskog predsjednika, u toku potraga za Raisijem

Helikopter sa iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem navodno je imao "incident pri slijetanju" u istočnom Azerbejdžanu. Iako i dalje nije jasno šta se tačno dogodilo, na društvenim mrežama pojavila se posljednja fotografija helikoptera, prije nego što je letjelica nestala.

Irana EbrahimRaisije
FOTO: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA

Neimenovani iranski zvaničnik rekao je Rojtersu da su životi predsjednika i njegovog ministra spoljnih poslova „u opasnosti“ nakon „sloma“.

Do sada su iranski državni mediji izvještavali da je helikopter predsjednika Ebrahima Raisija bio prinuđen da izvrši „tvrdo slijetanje“.

Helikopter je poletio nakon otvaranja brane Kiz Kalasi. Među putnicima helikoptera, osim Ebrahima Raisija, bili su i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi agencija “Irna”.

Snimak iranskih zvaničnika iz helikoptera

Na društvenim medijima pojavio se snimak iz helikoptera, u kom se vide iranski zvaničnici. Nije potvrđeno kada je nastao snimak niti da li je autentičan.

Pročitajte još

Podsjetimo, Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan.

U Raisijevom konvoju bila su tri helikoptera, od kojih su dva sa ministrima i zvaničnicima bezbjedno stigla na odredište, prenosi agencija Tasnim, prenosi Rojters.

Navodi se da su neki od predsjednikovih saputnika u helikopteru uspijeli da kontaktiraju kontrolni centar, i da je time porasla nada da će se ovaj incident završiti bez žrtava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu