Društvo

(FOTO) Prijedor obilježio slavu grada: Služena liturgija i položeni vijenci, nagrađeni učenici za NAJLJEPŠI LIKOVNI RAD za djecu sa posebnim potrebama

Prijedor je danas obilježio slavu grada Duhove, a tim povodom je gradonačelnik Slobodan Javor poželio da se nastavi putem razvoja. U Crkvi Svete Trojice služena je Sveta liturgija, kojom je obilježena i hramovna slava.

slava grada prijedor
FOTO: SRNA

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor čestitao je slavu svim sugrađanima i parohijanima i istakao važnost okupljanja oko Crkve koja je kroz vijekove bila uz narod. Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin je izjavio da je ovaj veliki dan za pravoslavne vjernike proslavljen kako dolikuje, molitvom u punoj crkvi.

slava grada prijedor
FOTO: SRNA
slava grada prijedor
FOTO: SRNA

On je dodao da je crkvena opština na konkursu za najljepši likovni rad za djecu sa posebnim potrebama, pod pokroviteljstvom grada Prijedora, nagradila 10 učenika.

Pročitajte još

-Najvažnije nam je da oni dođu u crkvu, te da sa nama budu učesnici Svete liturgije i obilježavanja naše slave – rekao je Hrvaćanin.

Povodom slave grada položeni su i vijenci na Spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata “Za krst časni”. Duhovske svečanosti počele su sinoć koncertom duhovne muzike Srpskog crkvenog pjevačkog društva “Sveti Georgije” iz Prnjavora u Crkvi Svete Trojice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu