Banjaluka

(FOTO) Služeni parastosi u više banjalučkih naselja "Kao kum slave, ponosan sam što sam dio svečanog dana i što smo obilježili Vidovdan"

Povodom Vidovdana, u više banjalučkih naselja služeni su parastosi i položeni vijenci u čast palih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vidovdan parastosi BL Draško Stanivuković
FOTO: V KRESOJEVIC/GRAD BANJALUKA

U Crkvi Lazarica u mjesnoj zajednici Lazarevo, obilježena je slava Crkve, a ovom događaju prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je ujedno i kum slave.

Vidovdan parastosi BL
FOTO: GRAD BANJALUKA
Vidovdan parastosi BL vladika Jefrem
FOTO: GRAD BANJALUKA
Vidovdan parastosi BL
FOTO: GRAD BANJALUKA

-Okupili smo se u našoj prelepoj crkvi Lazarici kako bismo uz molitvu, pjesmu i zajedničku radost proslavili današnji veliki praznik — Vidovdan.  Kao kum slave, ponosan sam što sam bio dio današnjeg svečanog dana i što smo obilježili Vidovdan u duhu zajedništva i vjere – rekao je gradonačelnik.

U Manastiru Gomionica u Bronzaonom Majdanu svetoj liturgiji prisustvovala je portparol Gradske uprave, Adriana Basara.

Pročitajte još

U mjesnoj zajednici Obilićevo služen je parastos i položeni su vijenci palim borcima Mjesne zajednice Obilićevo, a u ime Grada vijenac je položila savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić-Banjac.

U mjesnoj zajednici Dragočaj svetoj liturgiji prisustvovao je gradski menadžer, Bojan Kresojević, dok je u Kuljanima delegaciju Grada predvodio šef kabineta gradonačelnika, Vladimir Grujić.

Predstavnici grada vijence su položili i u mjesnim zajednicama Dragočaj, Krmine, Kuljani, Verići i Potkozarje.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu