Društvo

(FOTO) Tužilaštvo formiralo predmet: Evo šta kažu iz policije nakon prijave građana o zagađenoj vodi u Bijeljini

Policijska uprava Bijeljina zaprimila je dvije prijave u vezi sa problemima koji se odnose na vodu u zgradi “Supereta” u Ulici kneginje Milice, te je istraga u toku, a Okružno javno tužilaštvo Bijeljina je otvorilo predmet.

zgrada u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA

Iz Policijske uprave Bijeljina su za portal InfoBijeljina naveli da je Policijska stanica Bijeljina 11. novembra zaprimila prijavu predsjednika ZEV “Supereta“ da je došlo do zagađenja vode za piće u cjevovodu zgrade u Ulici kneginje Milice.

– O navedenoj prijavi obaviješten je nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se u vezi sa navedenom prijavom obavijesti sanitarna inspekcija grada Bijeljina – naveli su iz policije u izjavi za portal InfoBijeljina.

Nadalje, kako dodaju, nadležna policijska stanica je i 27. novembra zaprimila prijavu predsjednika ZEV, da radnici AD “Vodovod” pokušavaju u podrumu navedene zgrade da postave nepovratne ventile.

Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici koji su izašli na lice mjesta – rečeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

O svemu je, dodaju, obaviješteno i postupajuće tužilaštvo, koje je policiju obavijestilo da je oformilo predmet u vezi sa kontaminacijom vode u cjevovodu gradskog vodovoda.

– Istraga je u toku – rekli su iz Policijske uprave Bijeljina.

zgrada u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA
zgrada u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA

Dušica Radovanović Grubač, stručni saradnik i službenik za odnose sa javnošću u Okružnom javnom tužilaštvo u Bijeljini, ističe da je Tužilaštvo 14. novembra došlo do saznanja da je u stambenoj zgradi ZEV “Supereta”, u Ulici kneginje Milice br. 2-6 u Bijeljini, najvjerovatnije došlo do zagađenja vode za piće.

Kako je dodala, na osnovu toga je dežurni tužilac sačinio službenu zabilješku, nakon čega je otvoren predmet koji se odnosi na ovaj događaj.

Pročitajte još

– Tužilaštvo je zatražilo preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji, te će se nakon provjera svih podataka utvrditi da li je u 2023. godini došlo do zagađenja vode i ko je odgovoran za navedenu radnju – kaže Dušica Radovanović Grubač.

Podsjetimo, na teren su zbog ovog slučaja već izlazili inspektori, te napisali kaznu od 4.000 KM, a vodu poslali na analizu.

Prethodno su stanari naveli da je sporan bunar koji upotrebljava vlasnik ugostiteljskog objekta, a koji se nalazi u prizemlju zgrade iz kojeg se, kako tvrde, voda pomiješala sa gradskom vodom.

Stanari su se nedavno okupili ispred stambenog objekta, jer, kako kažu, piju vodu iz cisterne zbog sumnje da je gradska voda zatrovana fekalijama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije