Banjaluka

(FOTO) "Udaljavamo se jedni od drugih i počinjemo zanemarivati i komšije" Predavanje o mentalnom zdravlju u organizaciji žena banjalučkog Demosa

Predsjednik Gradske organizacije žena Demosa Banjaluka Danijela Mirković rekla je na predavanju o mentalnom zdravlju da je izazov današnjice biti srećan, živjeti bez frustracija i stresa i uklopiti se u društvo.

Gradske organizacije žena Demosa Banjaluka
FOTO: DEMOS

Mirkovićeva je istakla da se na predavanju “Mentalno zdravlje i mi”, koje je organizovao Odbor za obrazovanje Gradskog odbora Demos Banjaluka, pokušao dati odgovor na pitanje na koji način čovjek može pomoći sebi da bude srećan.

Večerešnje predavanje je bilo veoma uspješno, prisustvovalo mu je više od 100 ljudi, a putem anketnih listića već su delegirane i druge zanimljive teme. Akcenat bi trebalo da bude stavljen na djecu i roditelje – rekla je Mirkovićeva.

Gradske organizacije žena Demosa Banjaluka
FOTO: DEMOS
Gradske organizacije žena Demosa Banjaluka
FOTO: DEMOS
Gradske organizacije žena Demosa Banjaluka
FOTO: DEMOS
Gradske organizacije žena Demosa Banjaluka
FOTO: DEMOS

Predsjednik Odbora za obrazovanje Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Radmila Kocić Ćućić rekla je cilj predavanja podrška svim ljudima koji žele da steknu nova znanja.

-Kao prioritet smo stavili zdravlje, odnosno mentalno zdravlje, da znamo da se iznesemo sa određeni problemima i izazovima današnjice što će dovesti do toga da ostvarimo svoj puni lični potencijal. Na taj način ćemo onda i društvu, kroz produktivan rad i angažovanje pružiti novi kvalitet i ono što smatramo da je danas osnovna vrijednost, a to je znanje i snaga čovjeka koji je zadovoljan i srećan u društvu u kojem živi – rekla je Ćućićeva.

Psiholog Ljiljana Marjanović, koja je održala predavanje, rekla je da sve zavisi od pojedinaca da li će biti srećni ili ne.

-Generalno, komentari koje čujemo na ulici su da su ljudi nezadovoljni, depresivni i da su međuljudski odnosi veoma loši čemu doprinosi današnji način života, protok viška informacija, društvene mreže. Udaljavamo se jedni od drugih i počinjemo zanemarivati i komšije i odnose sa njima, a umnogome je tome doprinijela i korona – rekla je Marjanovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije