Politika

(FOTO) Uzavrelo u banjalučkom SDS: Dio članova tvrdi da odluka stranke o podršci Jeleni Trivić NIJE LEGALNA

Članovi Gradskog odbora SDS u Banjaluci traže od predsjednika GrO Željka Raljića da poništi odluku o podršci kandidature Jelene Trivić, jer, kako navode, nije dobila natpolovičnu većinu koja je neophodna.

prostorije gradskog odbora SDS-a
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Imajući u vidu da je prema odluci Predsjedništva GrO SDS Banjaluka za podršku neophodna natpolovična većina od broja prisutnih članova, jasno je da Trivić nije dobila potrebnih 30 glasova. Stoga ova odluka ne može da bude odraz volje većine članova banjalučkog SDS, navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi GrO SDS Banjaluka, a koje se nalazi u posjedu Srpskainfo.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Navode da je Trivićeva “ponovo preuranila sa svojim izjavama i proglašenjem pobjede“ jer je, tvrde, činjenica da ona nema podršku većine članova GrO SDS Banjaluka.

Pročitajte još

Moramo da ukažemo i na to da sjednica Gradskog odbora nije sazvana u skladu sa Statutom SDS koji propisuje da to bude sedam dana ranije, već je zakazana dan uoči same sjednice. Tu nepravilnostima nije kraj. Naime, u prvom glasanju u kome se izjašnjavalo o potencijalnom kandidatu SDS, Slavko Grbić dobio je podršku 14 članova od 59 prisutnih. Tokom drugog glasanja za podršku Jeleni Trivić ili Drašku Stanivukoviću, bilo je prisutno 58 članova GrO, jer je jedan član napustio sjednicu. Od 58 prisutnih, Trivićeva je dobila podršku njih 29 što nije dovoljno da odluka bude legitimna i legalna i kao takva nije mogla biti  usvojena – navode članovi SDS.

Ističu da neće prihvatiti ovakvu odluku, donesenu kršenjem odluka Predsjedništva i Statuta stranke.

Izjavu potpisuju članovi GrO SDS Banjaluka Rade Radonjić, Vesna Adamović, Anđelko Grahovac, Zlatko Sibinčić, Ranko Gajić, Boja Cupać, Jadranka Ilić, Svjetlana Čeko, Ostoja Crnobrnja, Srđan Ćulibrk, Mladenka Donjak, Zlatko Donjak i Jelena Berendika.

Međutim, na saopštenju koje se nalazi u posjedu našeg portala članovi GrO SDS Banjaluka Zlatko Donjak, Jelena Berendika i Veso Repić nisu stavili svoj potpis jer nisu trenutno u Banjaluci, kako tvrde ostali potpisnici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu