Svijet

(FOTO) "VIDJELA SAM SINA KAKO PLAČE I GLEDA U NAS" Probudile su je jake turbulencije, a onda je uslijedio ŠOK

Majka dvoje djece i hirurg, Sesilija Laguci, spavala je tokom noćnog leta dok se sa porodicom vraćala kući u Urugvaj. Probudila ju je snažna turbulencija, a onda je uslijedio još jedan šok - zatekla je svog dvogodišnjeg sina zaglavljenog u nadzemnom odjeljku, inače namijenjenom za prtljag.

avion, turbulencije, dijete
FOTO: @PICHIPASTOSO/TWITTER/SCREENSHOT

To je prizor koji nikada neću zaboraviti – rekla je ona poslije incidenta na letu Er Evropa, tokom kojeg su putovali Boingom 787-9 drimlajnerom.

Osjetila je udarce u glavu

Vraćala se sa tromjesečnog stažiranja u Barseloni i probudila se kada je osjetila da joj nešto udara u glavu, a zatim u leđa. Bila je na letu sa suprugom i dvoje male djece.

Sjećam se osjećaja slobodnog pada, činilo mi se da to traje zauvijek, poslije deset sekundi avion je nastavio sa normalnim radom.

Odmah je krenula u potragu za djecom, koja su spavala nekoliko sjedišta dalje sa njenim mužem. Pronašla je kćerku i muža, ali nije mogla da vidi sina kroz mrak i prtljag razbacan po cijelom avionu.

Pročitajte još

– Pokušavali smo da ga nađemo na podu i počeli da vrištimo njegovo ime, dok mi neko nije rekao: ‘Tražiš bebu?’ Rekla sam da, na šta su mi odgovorili: ‘Pa… gore je’ i pokazali na prtljažni prostor. Vidjela sam ga kako plače i gleda u nas – prisjeća se Laguci.

Sina su zatekli praktično na plafonu, gdje se odlomila plastika aviona i muž je uspio da ga izvuče.

Prilikom turbulencija povrijeđeno 40 putnika

– Nikada neću zaboraviti kako sam se osjećala u tom trenutku. Plakao je, bio je veoma uplašen, ali čim sam ga uzela u naručje, smirio se – rekla je ona.

Ona je dodala da je njen sin trenutno “malo u modricama”, ali je inače dobro.

Aviokompanija tvrdi da je turbulencija rezultirala sličnim scenarijem za još 40 od ukupno 325 putnika, koji su povrijeđeni tokom incidenta.

Oni su saopštili da je let iz Madrida za Montevideo u Urugvaju doživio jake turbulencije, zbog čega je iz bezbjednosnih razloga preusmjeren u Brazil.

Avion je bezbjedno sletio na aerodrom Natal, gdje je 30 putnika ukazana ljekarska pomoć, dok je 10 moralo biti prebačeno u bolnicu. Ukupno njih sedmoro je u teškom stanju, ali nije životno ugroženo, potvrdila je Er Evropa.

Laguci je pokušao da pomogne i drugim putnicima, dodajući da većina njih ima jake bolove u leđima, kao i prelome nogu, ramena, ključne kosti ili nosa. Pretpostavlja da su povrede zadobile zbog plastičnih ploča koje su pale na putnike, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu