Politika

(FOTO) "Želja da činimo dobro u svijetu i u svojim zajednicama" Željka Cvijanović na molitvenom doručku u Solunu

Srpska članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, danas je u Solunu prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku Jugoistočne Evrope na kojem je ukazala na turbulentne globalne okolnosti i aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet.

Željka Cvijanovič Solun molitveni doručak
FOTO: SRNA

Kako je saopšteno je iz Predsjedništva BiH, Cvijanovićeva je upozorila i na važnost korištenja diplomatskih metoda sa ciljem prevazilaženja izazova.

Željka Cvijanovič Solun molitveni doručak
FOTO: SRNA

Cvijanovićeva, koja boravi u posjeti Grčkoj, tokom obraćanja je naglasila da se put ka pronalaženju zajedničkog jezika i prevazilaženju svih izazova, kako životnih, tako i opštih, sastoji od tolerancije, uzajamnog razumijevanja i spremnosti da probleme sagledamo iz više perspektiva.

Pročitajte još

Srpska članica Predsjedništva BiH je istakla da Regionalni molitveni doručak potvrđuje želju prisutnih da čine dobro u svijetu i u sopstvenim zajednicama, kao i ujedinjenost u vjeri i milosrđu koja nadilazi sve razlike.

Ovom tradicionalnom regionalnom okupljanju prisustvovali su aktuelni i bivši predstavnici vlasti, političkog i društvenog života Grčke, zemalja regije i Sjedinjenih Američkih Država.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu