Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FOTOGRAFIJE KOJE OPTUŽUJU Tijelo Davida Dragičevića CRNO OD POVREDA, policija NIJEMA

Hronika
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potresne fotografije Davida Dragičevića sa obdukcije i ranije su kružile Fejsbukom, ali ova koja je objavljena sinoć na grupi „Pravda za Davida“ posebno je šokantna.

Davidovo lice je potpuno crno, a lijevo oko zatvoreno, kako se pretpostavlja, od hematoma i oteklina.

David Dragičević (21), podsjetimo, nestao je u noći između 18. i 19. marta, a pronađen 7 dana kasnije.

Zvanična verzija kaže da se nesrećni mladić sticajem okolnosti utopio, ali roditelji od početka nisu vjerovali u to. Posebno burnu reakciju javnosti izazvala je tvrdnja MUP RS da je David nestao nakon što je opljačkao jednu kuću. Istog dana su organizovani protesti, koji se već više od 40 dana održavaju u centru Banjaluke, na Trgu Krajine, bez ijednog ekscesa.

Foto: Goran Obradović/RAS Srbija

Prve fotografije Davida Dragičevića sa obdukcionog stola ubrzo su objavljene i na njima su se vidjeli podlivi i teže povrede na ruci, koljenima i donjem dijelu leđa.

Ove fotografije su pojačale sumnju roditelja da David nije nastradao nesrećnim slučajem, a dodatnu sumnju izazvala je druga obdukcija, koja je odobrena nakon posjete Milorada Dodika, predsjednika Srpske, Davoru Dragičeviću, Davidovom ocu.

Za razliku od prve obdukcije, nakon koje je Željko Karan objavio da je tijelo bilo sve vrijeme u vodi, druga obdukcija, koju je uradio specijalista sa Vojno medicinske akademije u Beogradu, utvrđeno je da tijelo nije bilo u vodi duže od 4 dana!

Davor Dragičević je za Srpskainfo rekao da je njegov sin brutalno pretučen, držan zatočen  i zatim udavljen.

– Moje sumnje su bile opravdane. Prva četiri dana sam išao u policiju i davao im materijal, oni su ga zatim iznosili u javnost i ništa nisu radili. Do 24. marta našu su potragu uvijek skretali u pogrešan smjer. Dobili smo preko 5.000 poruka da je negdje viđen, da snima pjesme, a to su sve radili da bi nas skrenuli sa pravog traga. Sve je to rađeno kako bismo odustali od potrage, dok ubice ne smisle kako će organizovati ubistvo i gdje baciti tijelo – rekao je Davor.

Policija već duže vrijeme ne iznosi nove detalje, ne obazirući se uopšte na objavljene fotografije, ali je zato najavila krivičnu prijavu protiv Davora, zbog „svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika MUP Republike Srpske“. Davor, naime, čelnike u MUP RS i Policiji RS smatra saučesnicima u ubistvu.

Fotografija Davidovog lica, skoro potpuno crnog od hematoma, u međuvremenu je uklonjena sa Fejsbuk grupe „Pravda za Davida“.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO