Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Francuskoj bod nakon DRAME, Ngesan pogodio u posljednjoj sekundi

Sport
Autor:

Foto EPA/Clemens Bilan

Francuski reprezentativac Ngesan je bukvalno u posljednjoj sekundi donio neriješen rezultat 25:25 u duelu protiv Njemačke, čime je njegova selekcija zadržala prvo mjesto u grupi A.

Meč je obilovao brojnim preokretima. Njemačka je vodila i sa tri gola viška 10:7 u finišu prvog dijela. Uspjeli su da Francuze uvedu u svoj ritam i steknu prednost.

Na startu drugog dijela Francuska je napokon uspjela da ubrza igru i sruši zamisli njemačkog stručnog štaba da uvede meč u pozicioni napad, što joj je donijelo izjednačenje.

Nijemci su ponovo došli do dva gola prednosti 22:20, a onda je uslijedila drama u finišu. Nakon odbrane Vensana Žerara u 59. minutu, Francuzi su imali napad za izjednačenje, ali su napravili probijanje.

Nakon toga domaćin je napravio veliku grešku u napadu i izbacio je loptu u aut. Francuzi su loše odigrali posljednji napad, pa su im ostale samo tri sekunde za šut. No, Ngesan je sjajnim udarcem utišao „Mercedes Arenu“.

Genshajmer, Štrobel i Vide su postigli po četiri gola za Njemačku, dok je na drugoj strani Mae imao devet golova u timu Francuske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO