Fudbal

FRANCUZI U PROBLEMU Još jedna zvijezda propušta Mundijal

Pol Pogba po svemu sudeći neće moći da pomogne Trikolorima u odbrani svjetske krune, iako je bilo planirano da zaigra na Mundijalu.

FRANCUZI U PROBLEMU Još jedna zvijezda propušta Mundijal
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

Neće se desiti ono čega se plašiš, desiće se još gore. Tako otprilike kaže stara francuska izreka koja bi vrlo lako mogla da se ocrta pred licem selektora Didijea Dešana uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Međutim, nije se još oporavio od povrede članka zbog koje je propustio prvi dio sezone da bi mu na tim uvodnim treninzima – stradao butni mišić.

Ništa posebno strašno, ali to je povreda koja zahteva mirovanje od desetak dana što će reći da bi Pogba onda imao još toliko da se pripremi za turnir. A s obzirom da je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao još sredinom aprila to je jednostavno premalo vremena.

Italijanski mediji ne ostavljaju dilemu: čudo bi moralo da se desi da Juventusov as bude spreman za Mundijal. Za početak ne postoje ni teoretske šanse, možda ako bi ga Dešan sačekao za kasnije faze?

N’Golo Kante svakako neće igrati i Pogba bi im dobro došao.

Mada, nije da Francuzima manjka na bilo kojoj poziciji. Prvenstveno se tu misli na Realov tandem Eduardo Kamavinga – Orelijen Čuameni. Možda je vreme da nova garda preuzme vlast.

I moraće, jer pored Pogbe će zbog povreda Mundijal propustiti i Majk Menjan, Rafael Varan, Jusuf  Fofana, Bubakar Kamara. U stvari, teško da neko ima većih problema od Francuske. Ali teško i da neko ima toliki fond igrača kao Francuska, prenosi mozzartsport.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije