Kultura

Franšiza traje 20 godina: “Paklene ulice” imaju novi nastavak

Film "Paklene ulice 9", najnoviji nastavak sage duge gotovo dvije decenije, naći će se u bioskopima od 17. juna, a uoči premijernog prikazivanja dostupan je trejler za ovo ostvarenje, saopštila je distributerska kuća "Taramaunt".

Franšiza traje 20 godina: “Paklene ulice” imaju novi nastavak
FOTO: FERNANDO ALVARADO/EPA

Novi nastavak filmske sage režirao je Džastin Li, koji je potpisao i treće, četvrto, peto i šesto poglavlje franšize.

Akcija ovog blokbastera odigrava se širom svijeta, od Londona i Tokija, od centralne Amerike do Edinburga i od tajnih bunkera Azerbejdžana do prepunih ulica Tbilisija.

Dom Toreto (Vin Dizel) vodi miran život sa Leti i njihovim sinom Brajanom. Međutim, pretnja će primorati glavnog junaka da se suoči sa grijesima iz prošlosti ako želi da spasi one koje najviše voli. Okuplja ekipu kako bi zaustavio vrhunskog vozača i vještog ubicu koji namjerava da uništi svijet, a koji je ujedno i njegov napušteni brat, Džejkob (Džon Sina).

Pored Dizela i Sina, u filmu igraju i Mišel Rodrigez, Tajris Gibson, Kris “Ludakris” Bridžiz, Džordana Bruster, Natali Emanuel i Sung Kang, zajedno sa Kurtom Raselom i dobitnicama Oskara Helen Miren i Šarliz Teron. Takođe pojavljuje se i Kardi B, kao novi lik franšize, Lejsa, žena koja ima veze sa Domovom prošlošću i Regeton senzacija Ozuna.

Ova filmska franšiza je u proteklih dvadesetak godina zaradila više od pet milijardi dolara širom svijeta.