Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FUDBAL JE SVETINJA ZA BRAZILCE Službenicima KRAĆE RADNO VRIJEME tokom Svjetskog prvenstva

Sport
Autor:

Foto: Georgi Licovski/EPA

Brazilski državni službenici neće morati dolaziti na posao za vrijeme utakmica nacionalne selekcije na Svjetskom prvenstvu, objavljeno je u službenom brazilskom listu “Diario Oficial da Uniao”.

Ta se pogodnost odnosi na činovnike zaposlene u saveznim brazilskim ustanovama i njima potčinjenim strukturama. Njima na ruku ide vremenska razlika između Rusije i Brazila, zbog koje se utakmice igraju baš kad je u Brazilu radno vrijeme, prenosi Avaz.

U dane u kojima utakmice brazilske reprezentacije budu počinjale ujutro prema brazilskom vremenu, radno vrijeme saveznih činovnika započinjaće u 14 sati, a kada utakmice budu popodne, činovnici će moći otići s poslija u 13 sati.

Propuštene radne sate činovnici će biti dužni odraditi po okončanju turnira, ali ne nakon 31. oktobra ove godine. Osim toga, vlasti su naložile odgovornim osobama da ne dopuste potpunu obustavu rada svih državnih ustanova za vrijeme mundijalskih utakmica Brazila.

Ranije je Ministarstvo rada upozorilo kako ne namjerava dane u kojima Brazil igra na Svjetskom prvenstvu proglasiti neradnima za sve zaposlene, pri čemu je napomenulo da svaki poslodavac, bio državni ili privatni, ima pravo samostalno odlučiti trebaju li zaposleni dolaziti na posao u dane utakmica.

Podsjetimo, Brazil je smještan u grupu E gdje igraju Srbija, Švajcarska i Kostarika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO