Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FUDBALSKI VIZIONAR Potezi koji pokazuju veličinu proslavljenog trenera Radomira Antića

Sport
Autor:

Foto: MANUEL CORUJO/EPA

Radomir Antić je otišao u legendu! Proslavljeni trener je svoje najveće uspjehe postizao sa Atletiko Madridom, a brojne su priče koje samo svjedoče o veličini ovog stručnjaka, koji je oplemenio igru i lansirao brojne fudbalere. Pored toga što je jedini trener koji je vodio sva tri vodeća španska tima, ovo su samo neki od poteza koji su obilježili njegovu karijeru

PLATA ZA PANTIĆA

U Atletiko je došao iako je na čelu kluba bio kontroverzni Hezus Hil. Predsjednik madridskog kluba je mijenjao trenere “kao čarape” i mnogi su očekivali da će Antić trajati veoma kratko. Posebno kad je doveo Milinka Pantića. Šuškalo se o Robertu Prosinečkom, Slaviši Jokanovića a on je doveo tada za Špance relativno nepoznatog Pantića i to još iz Grčke.

Hil ga je tada pitao da li to neki njegov igrač, a Antić je odgovorio:” Samo ga dovedi a ja ću ga platiti”.

Pantić je odigrao sjajnu sezonu i bio sjajan u prekidima te je bio jedna od najvažnijih karika za osvajanje “duple krune”. Hil ne samo da ga je platio već je naručio njegovu statuu.

Foto MARISCAL/EPA

RONALDO NEOSTVARENA ŽELJA

Radomir Antić je veoma želio da dovede Ronalda Nazaria iz PSV. Nagovarao je predsjednika HIla, koji je na početku bio veoma zagrijan za to. Pregovori su trajali dugo a onda je Hil opak odlučio da odustane.

Ronaldo je prešao u Barselonu a kasnije je napravio vrhunsku karijeru.Hil je istakao da je morao da posluša Antića i da mu je odustajanje od Ronalda najveća greška u životu.

OVACIJE  KOD ISPADANJA

Radomir Antić je ostavio ogroman trag u Atletiku tako da je čak i kad je ekipa ispala iz Primere a on bio na klupi ispraćen ovacijama iakoje objavio da napušta madridski klub.

MOLINA ŠTOPER

Golman Hoze Francisko Molina je dobio potpunu slobodu kod izlazaka sa gol linije. Antić je iskoristio činjenicu da je Molina odličan tehničar i veoma vješt sa loptom , pa ga je često znao uključiti u igri i puno mu je vjerovao, pa ne čudi da je u vrhu igrača koje je srpski trener vodio. On je na drugom mjestu sa 163 meča.

JERO GOLGETER

Za vrijeme kratkog boravka u Real Madridu, Antić je tražio da Fernando Jero ide naprijed kod prekida i da saigrači gađaju upravo gađaju visokog defanzivca.

Trener je insistirao na detaljima koje je vježbao na treningu a u tom periodu Jero je bio strijelac čak 21 gola što je sjajan učinak i za napadača a kamoli za defanzivca. To mu je inače bio najbolji učinak u karijeri.

ĆAVI I PROMJENA POZICIJE

Radomir Antić je tokom boravka u Barseloni promijenio poziciju Ćaviju. Gurnuo je veznog igrača naprijed dao mu slobodu u igri i u suštini formirao tandem koji će donijeti toliko radosti katalonskom klubu i reprezentaciji Španije.

Čavi je igrao povučeno imao veliki broj sjajni dodavanja, a Antić je rekao da uopšte nije opasan po gol rivala i da mora igrati ofanzivnije i gurnuo ga naprijed

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO