Sport

FULAM U PREMIJERŠIPU Brajan junak, Mitrović asistent

Fulam je savladao Brentford 2:1 i to golovima lijevog beka Džo Brajana, a Aleksandar Mitrović je bio asistent.

FULAM U PREMIJERŠIPU Brajan junak, Mitrović asistent
FOTO PETER POWELL /EPA

Fulam se tako vratio u Premijeršip nakon samo godinu dana a finale plej-ofa nije bilo vatreno prema očekivanju, već je proteklo u bojažljivoj igri. Tek u produžetku viđena su tri gola.

Prvu veliku priliku imao je Fulam u četvrtom minutu kada je šutirao Onoma, a Raja je sjajno odbranio. Onoma je u prvih 15 minuta imao još dvije prilike. Nakon furioznog starta u nastavku su oba tima bila bojažljiva, više su pazili da ne pogriješe i ne dozvole rivalu lagane golove.

Fulam je zaprijetio u 58. minutu, nakon kontre Bobija Rida, koji je sa oko 11 metara šutirao preko gola.

Prvi ozbiljan šut Brentford je uputio tek u 72. Minutu kada je zaprijetio Votkins. Aleksandar Mitrović je ušao u 90. minutu umjesto Bobija Rida.

Lijevi bek Džo Brajan je zatim riješio finale. Prvo je iskoristio očajno postavljanje golmana Davida Raje, te je iznenadio Španca i doveo Fulam u vođstvo. U finišu je Aleksandar Mitrović sjajno asistirao Brajanu koji je postao junak i postigao drugi gol za povratak u Premijeršip.

U sudijskoj nadoknadi drugog produžetka Brentford je uspio samo da smanji i to preko Dasgarda,a vremena za izjednačenje nije bilo.