Politika

Gabon NEĆE GLASATI za rezoluciju o Srebrenici: Vučević nakon sastanka sa premijerom Simom poručio da je neizmjerno zahvalan

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, o čemu ga je danas obavijestio premijer te zemlje Rejmond Ndonga Sima.

Gabon NEĆE GLASATI za rezoluciju o Srebrenici: Vučević nakon sastanka sa premijerom Simom poručio da je neizmjerno zahvalan
FOTO: MILOSVUCEVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Premijer Sima, nas je obavestio da njihova država neće glasati za predloženu rezoluciju u UN o takozvanom genocidu u Srebrenici, na čemu smo im neizmjerno zahvalni – rekao je Vučićević na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Simom u Palati “Srbija” nakon potpisivanja sporazuma o saradnji dvije zemlje u oblasti sporta i odbrane.

Vučević je rekao da je su premijera i delegaciju iz Gabona upoznali o poziciji Srbije po pitanju antisrpske rezolucije, ne umanjujući ratni zločin koji se tamo dogodio i ne osporavajući individualnu odgovornost bilo koga ko je eventualno učestvovao u izvršenju tih krivičnih djela.

Pročitajte još

“Gabon jedna od država koja je povukla priznanje Kosova”

Premijer Srbije istakao je da je ta rezolucija pripremljena suprotno unutrašnjim procedurama BiH i bez konsultacija i da će dovesti do dodatnih eskalacija i pogoršanja međuetničkih odnosa u toj zemlji.Vučević se zahvalio Gabonu što u potpunosti priznaje teritorijalnu cjelovitost i suverenitet Srbije.

– Gabon je jedna od država koja je u prethodnom periodu povukla priznanje takozvanog Kosova, što je za nas od neprocenjivog značaja i potvrda naših dobrih i iskrenih odnosa, koji traju još iz Pokreta nesvrstanih, a i dan danas imaju snažan potencijal – naglasio je Vučević.

Beograd je u čast dolaska premijera zemlje koja je povukla priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova, okićen zeleno-žuto-plavim zastavama te afričke države.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu