Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

GARANT DOBRE SVIRKE Mikula i “Nadničari” na mini turneji

Kultura
Autor:

Foto Vedran Ševčuk

Bojan Mikulić Mikula sa pratećim bendom “Nadničari” će održati  seriju od pet koncerata u Bosni i Hercegovini.

Mikula uz pratnju četvoročlane ekipe “Nadničara” svira sutra u Srbcu (Bašta restorana Monumental), 18. jula u Sanskom Mostu (Pab Now) 19. jula u Prijedoru (Pivnica Moli Malone), 3. avgusta u Kostajnici (Rok kafe) i 10 avgusta u Gradiški (Manafaktura pab).

– Mikula šaljivim tekstovima odslikava vrijeme i surovu svakodnevnicu koju živimo. Ti tekstovi publiku nasmiju ali jako često i potaknu na razmišljanje. U izrazu koristi krajiški naglasak, donekle i karikiran, a tako i fraze i izreke koje dolaze iz naroda. Njima se nekad na jednostavan način objasne i najkompleksnije misli. Iako se radi o krajiškom dijalektu, tekstovi su razumljivi svim slušaocima, kako u Sarajevu tako i u Beogradu, Zagrebu-kaže Mikula i dodaje da se u muzičkom smislu njegov rad ne može svrtati u neku žanrovsku ladicu.

– Pjesme se protežu od bluza (“9. april blues”, “Solo drinker” ) preko rege zvuka u “Sirova zemlja” i “Zimski reggae” i  rokerskih rifova u “Ako boga znate” pa sve do bosanove i smut džeza u “Nagrada za svitanje” i stingovski obojene “Neka bude po tvom – kaže popularni muzičar.

Ekipa muzičara koja prati Mikulu pod imenom “Nadničari” spoj je novih i starih imena ali uživo su garanat dobre svirke.

– Bilo je određenih rokada unutar pratećeg benda pošto je uz Libora Bočeka (gitara) i Arsena Čarkića (klavijature) iz stare postave stigla nova ritam-sekcija Dinko Kulenović (bas) i Branko Stolić (bubanj), a do promjena je došlo iz praktične želje da imam bend koji je na okupu u Banjaluci, pošto je mnogo jednostavnije organizovati probe, snimanja i koncerte, kada smo svi tu, nego da se skupljamo na relaciji Srbija-Srpska. Održali smo u protekla dva mjeseca nekoliko svirki u regionu, što je bilo dovoljno da muzičari tog kalibra srastu u jedan bend -kaže Mikula i skromno dodaje da je bolje čuti druge šta misle o njegovoj muzici nego da on sam hvali sebe.

-Mikula je senzacionalan! – Robert De Niro , “Nevjerovatan pjevač a i zna raditi keramiku.” – Bijonse, “Divan gospodin i umjetnik čija je poezija vječna.”- Ram Nath Kovind, predsjednik Indije , Ost'o mi dužan 30 maraka.” – Jašar Ahmedovski

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO