Gradovi

Gavrić kaže da u Doboju postoje opasne hemikalije i divlje deponije "Ugrožena životna sredina i zdravlje ljudi"

Apsurdna je činjenica da, iako je direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, kadar Socijalističke partije Srđan Todorović, iz Doboja, u gradu imamo problem sa nelegalnom eksploatacijom šljunka koja je prouzrokovala ekološku katastrofu u slivu Bosne.

Gavrić kaže da u Doboju postoje opasne hemikalije i divlje deponije "Ugrožena životna sredina i zdravlje ljudi"
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Stefan Gavrić

Rekao je ovo član Predsjedništva Gradskog odbora PDP Doboj Stefan Gavrić.

Gavrić kaže da istovremeno u Doboju, tačnije mjesnoj zajednici Kotorsko, stoji 30 tona opasne hemikalije “heksan” koja ugrožava okolinu, mještane i njihovu imovinu, a Fond, kao ni gradska vlast ne preduzimaju ništa da se problem riješi.

– Pored toga, na teritoriji Doboja postoji i veliki broj divljih deponija o kojim niko ne vodi brigu, a ugrožavaju i prirodu i zdravlje građana koji žive u njihovoj blizini. Kada direktor Fonda ne vodi brigu o ekologiji, životnoj sredini i zdravlju svojih sugrađana iluzorno je očekivati da to radi bilo gdje u Republici Srpskoj. Treba naglasiti da veliki dio odgovornosti snosi i gradska vlast koja svojim nečinjenjem daje doprinos ugrožavanju životne sredine i zdravlja svih nas, Dobojlija – ističe Gavrić.

Prihvati notifikacije