Biznis

GDJE JE BITKOIN JUTROS Juče je oborio sve rekorde, a danas ponovo iznenađuje

Najpopularnija kriptovaluta juče se sasvim približila rekordu od 58.332 dolara, dok i danas ne prestaje da iznenađuje visinom dostignute vrijednosti.

GDJE JE BITKOIN JUTROS Juče je oborio sve rekorde, a danas ponovo iznenađuje
FOTO: SHUTTERSTOCK

Bitkoin je jutros prema platformi Coindesk dostizao vrijednost od 57.400 dolara, a trenutno se najpopularnijom kriptovalutom trguje po cijeni od 56.930 dolara.

Dio analitičara očekuje da će bitkoin prvi put u istoriji probiti granicu od 60.000 dolara.

Ovog puta investitori ulažu u bitkoin uglavnom zbog zaštite od očekivane buduće inflacije bez obzira na to što još nema razloga za preteranu zabrinutost oko rasta cijena, prenosi Blic.

Rastu bitkoina svakako su doprinijele i ohrabrujuće informacije o velikom interesu klijenata Goldman Sachsa za najpopularniju kriptovalutu.

U očima investitora bitkoin je sada poput zlata u digitalnom obliku – zaštita od svih nevolja koje će neizbežno uzrokovati divlje štampanje novca u režiji centralnih banaka, odnosno prije svega visoka inflacija i devalvacija klasičnih valuta. Kako cene zlata već nekoliko mjeseci lagano opadaju, postaje sve jasnije da je bitkoin doista preuzeo njegovu ulogu u mnogim portfeljima velikih igrača.

Veliki investitori uprkos visokoj cijeni ne prestaju da ulažu u bitkin. Najnovije informacije su da je kompanija za poslovne analize MicroStrategy objavila da je kupila dodatni paket od 15 miliona dolara vrijednih bitkoina.

Prihvati notifikacije