Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gdje se PUTOVALO u Ministarstvu trgovine i turizma RS: Ministar Gluhaković skroman, njegove pomoćnice potrošile puno više

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predrag Gluhaković

U Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske u prošloj godini više su službeno putovale pomoćnice ministra Predraga Gluhakovića, nego on sam.

Narodni poslanik NDP Krsto Jandrić, u ime građana, pitao je gdje su putovali čelni ljudi ministarstva u 2017. godini i koliko iznose troškovi službenog putovanja ministra, pomoćnika ministra za trgovinu i pomoćnika ministra za turizam.

U odgovoru iz Vlade RS navedeno je da su troškovi službenih putovanja (uključujući dnevnice i troškove smještaja) u 2017. godini za ministra Predraga Gluhakovića iznosili 1,350.43 KM.

Foto: Screenshot Youtube

– Za pomoćnicu ministra za trgovinu Dušanku Tegeltija iznose 4,964.57 KM i za pomoćnicu ministra za turizam i ugostiteljstvo Draganu Ristić iznose 3,021.61 KM. Osim službenih putovanja u Republici Srpskoj, odnosno BiH, ministar i pomoćnice ministra u 2017. godini ostvarili su službena putovanja u Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Rusiju i Kinu – navodi se u odgovoru koga je potpisao sam Gluhaković.

Dragana Ristić (Foto: Screenshot Youtube)

Inače, Dušanka Tegeltija je supruga ministra finansija u Vladi Republike Srpske Zorana Tegeltije. Njena kolegica Dragana Ristić bila je manje – više nepoznata javnosti sve do ovogodišnje februarske sjednice Narodne skupštine Srpske kada je pažnju privukla atraktivnim izgledom, ali i gafovima zbog nepoznavanja imena narodnih poslanika. Tada je poslanika SDS Davora Šešića oslovila sa Dario, a poslanika PDP Dragana Galića sa Nikola.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO