Politika

Genjac: Stav SDA o Božoviću u četvrtak

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac nakon današnjeg sastanka SDA i SNSD izjavio je da je to forma razgovora i konsultacija koja će biti redovna u budućnosti.

Genjac: Stav SDA o Božoviću u četvrtak
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Imali smo jedan od sastanka za koji predviđamo da će biti redovna forma razgovora i konsultacija između SDA i SNSD. Ovaj put je bilo razgovora o temama koje su na dnevnom redu predstojećeg zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta BiH i o nekim pitanjima koja su na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara BiH – rekao je.

Na novinarsko pitanje da li su razgovarali o kandidatu za ministra Mlađenu Božoviću, Genjac je poručio da će stav SDA biti poznat do četvrtka odnosno do početka sjednice. On nije želio odgovoriti kojoj odluci je SDA bliže – da li će podržati Božovića ili neće.

Pročitajte još

Istakao je da je razgovarano o Božoviću i da su se strane upoznale o dilemama koje SDA ima o njemu.

– Ovaj vid konsultacija, ne samo između SDA i SNSD, već i drugih stranaka je potreban i koristan – rekao je Genjac.

Podsjetimo, SDA zajedno sa SBB na Komisiji za pripremu Savjeta ministara BiH nije dala zeleno svjetlo za imenovanje Božovića za državnog ministra, a koji je izbor SNSD, odnosno prijedlog Nenada Nešića iz DNS.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici zakazanoj za četvrtak potvrđivati imenovanje Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

(Klix)