Društvo

GEST KOJI JE RAZNJEŽIO SVE Deka Mihajlo (70) višak novca koji je sakupio da plati kaznu, UPLATIO ZA BOLESNU DJECU

Srbiju je potresla priča penzionera Mihajla Nikolića (70) iz Izbišta kod Vršca, koji je bio kažnjen sa 50.000 dinara, jer je u vrijeme zabrane kretanja morao da ode do banke kako bi podigao novac od penzije.

GEST KOJI JE RAZNJEŽIO SVE Deka Mihajlo (70) višak novca koji je sakupio da plati kaznu, UPLATIO ZA BOLESNU DJECU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pošto nije imao novca da plati kaznu, prijetio mu je zatvor ukoliko pare ne skupi do 21. decembra. Uz pomoć dobrih ljudi, prikupljen je novac kako penzioner bolestan ne bi išao u zatvor, a Nikolić je ispunio obećanje i višak novca nije zadržao, već ga je uplatio za liječenje bolesne djece, piše Blic.

Penzioner iz Vršca uplatio je po 10.000 za liječenje djece, male Lane Jovanović i Olivera Pal Gajodija, kojima je potrebna pomoć kako bi nastavili normalno da žive.

Penzioner Mihajlo Nikolić iz Izbišta, koga smo svi zajedničkim snagama spasili da ne ode u zatvor – održao je datu reč!…

Posted by Dragana Rakic on Tuesday, December 22, 2020

– Penzioner Mihajlo Nikolić iz Izbišta, koga smo svi zajedničkim snagama spasili da ne ode u zatvor, održao je datu riječ! Višak novca koji mu je uplaćen na račun kako bi mogao da plati kaznu, uplatio je za liječenje dvoje djece. Za Lanu i Ogija uplatio je po 10.000 dinara – napisala je potpredsjednica demokratske stranke Dragana Rakić na Fejsbuku, uz objavljene uplatnice.

Ovaj skromni i čestiti čovjek zahvalio se svima bez koje ova priča ne bi imala srećan kraj.

Podsjetimo, Nikolić je tokom policijskog časa u martu otišao do grada da podigne svoju penziju, jer u Izbištu ne postoji banka, niti pošta. Poštanska službenica ga je prijavila zbog kršenja mjera, a policija mu je napisala kaznu od 50.000 dinara.

– Morao sam da idem da podignem novac, nismo imali za hljeba – rekao je tada za Direktno.rs kroz suze Mihajlo, a nkon isteka roka za plaćanje, novčana kazna mu je preinačena u zatvorsku kaznu od 50 dana.

Zahvaljujući humanim ljudima iz Srbije i inostranstva koji su uplatili novac i pomogli kada je najteže, Nikolić ipak neće otići u zatvor, a kazao je da će višak od onoga koliko mu je potrebno proslijediti u dobrotvorne svrhe za liječenje bolesne djece, što je i učinio.