Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GEST ZA SVAKU POHVALU Porodičnu fabriku koriste za proizvodnju maski koje POKLANJAJU

Društvo
Autor:

Foto: Srpskainfo

Možda su i u pravu svi oni koji kažu da se u ovako teškim vremenima najbolje vidi ko su pravi ljudi i ko su oni spremni da se žrtvuju za pomoć drugima. 

Porodica Emrović iz Novog Pazara odlučila je da stopira sve pogone za proizvodnju džinsa i da započne sa šivenjem pamučnih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, ali ključna vijest glasi: oni maske ne prodaju, već su odlučili da ih poklanjaju svim medicinskim ustanovama i svim institucijama kojima je to potrebno.

– Firma Conto Bene Jeans je svoju proizvodnju preusmjerila na izradu pamučnih maski za naše radnike, njihove porodice, sugrađane, ali i  sve građane Republike Srbije – kaže Almir Emrović, za Telegraf i dodaje da je najbitnije da nije bilo otpuštanja radnika.

– Želimo da ovim humanim gestom u ovoj za sve nas teškoj situaciji održimo naše radnike na okupu i da zajedno prebrodimo ovu tešku situaciju. Firma Conto Bene Jeans, kompleks Emrović Raj i naša porodica su do sada donirali pamučne maske bolnicama, socijalnim ustanovama u Novom Pazaru i Tutinu, državnim ustanovama, raznim nevladinim organizacijama koji obilaze starije i socijalno ugrožene porodice. Donacija je dostavljena  i porodilištu Narodni Front u Beogradu, pojedinim medijskim kućama u Beogradu, Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u Beogradu, domu zdravlja u Aranđelovcu, opštini Palilula… Želimo da ovim primjerom podstaknemo i druge firme, širom Srbije, da sada, kada je najteže pomognu koliko mogu u ovoj teškoj situaciji koja nas je sve zadesila – zaključuje Emrović.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO