Politika

"Ginuli su najbolji, da bi vladali najgori" Banjalučki SDS optužuje poslanike SNSD da su ponizili borce

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, koji su svi do jednog, uskratili podršku zahtjevu za održavanja posebne tematske sjednice NSRS o pravima boraca su brutalno ponizili boračku populaciju, poručili su iz Resora za boračka pitanja Gradske organizacije SDS Banjaluka.

"Ginuli su najbolji, da bi vladali najgori" Banjalučki SDS optužuje poslanike SNSD da su ponizili borce
FOTO: SDS/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu SDS, oni su na konferenciji za novinare kazali da je uskraćivanje podrške zahtjevu udruženja Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata za održavanje ove sjednice vladajuća većina pokazala koliko im je stalo do boraca i njihovih prava.

– Prvi put nakon 25 godina imali su jasan izvještaj Skupštinskog odbora za boračko-invalidsku zaštitu i imali su zahtjev Veterana. I pored svega nijedan glas nisu dali da se u NSRS raspravlja o položaju boračke populacije – kazao je Daniel Jakovljević, član Resora za boračka pitanja GO SDS Banjaluka.

СНСД ПОНИЗИО БОРАЧКУ ПОПУЛАЦИЈУ Посланици владајуће већине у Народној скупштини, који су сви до једног, ускратили…

Posted by Српска демократска странка – Srpska demokratska stranka on Saturday, October 9, 2021

On je rekao da SDS Banjaluka najoštrije osuđuje maćehinski odnos poslanika vladajuće većine prema borcima.

– To je velika sramota od vladajuće stranke koja za sebe tvrdi da je patriotska i koja se hvali brigom za stvaraoca Republike Srpske – kaže Jakovljević.

Nakon ovog što se dešava s boračkom populacijom, dodaje on, velika je istina u tome kada ljudi kažu “da su ginuli najbolji da bi vladali najgori”.

Draško Božić, koordinator, Resora za boračka pitanja GO SDS Banjaluka kaže da je žalosno što borci zbog nemogućnosti zaposlenja odlaze u inostranstvo, dok se u državne institucije zapošljavaju djeca ratnih profitera.

– Teško mi pada kada me moji saborci pozovu kako bi mi kazali da odlaze iz Republike Srpske, a to se dešava sve češće. Borili su za ovu državu i na kraju su ostali bez radnog mjesta njihove porodice nemaju nikakva prava i postali su građani, ne drugog, već trećeg reda – navodi Božić.

On je poručio da su poslanici vladajućih koji su bili suzdržani kada se trebao podržati zahtjev o održavanju posebne sjednice o pravima boraca suzdržani bili i od početka do kraja rata.

– A one koji su bili u uniformi Vojske Republike Srpske, a nisu podržali saborce, treba da bude sramota zato što su se prodali za šaku Judinih srebrnjaka – kazao je Božić.

Koliko je odnos vlasti prema ljudima koji su stvarali Srpsku neiskren, dodaje on, najbolje pokazuje podatak da ni 30 godina od kako su pale prve žrtve za Republiku Srpsku nije napravljen centralni spomenik poginulim borcima.

Prihvati notifikacije