Politika

“GLASANJE IZ AUTA, RESTORANA I RANČEVA” Špirić tvrdi da Savjet ministara radi NA BATERIJE

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić izjavio je da Savjet ministara u tehničkom mandatu radi na baterije i to je i zvanično potvrđeno njhovim učestalim telefonskim sjednicama, ali i kršenjem Poslovnika o radu ovog tijela.

“GLASANJE IZ AUTA, RESTORANA I RANČEVA” Špirić tvrdi da Savjet ministara radi NA BATERIJE
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Neodržavanje sjednica, kršenje procedura, dogovaranje ‘ad hok’ i ‘inkognito’ – odlike su rada ovog saziva Savjeta ministara od samog početka, a tehnički mandat i materijale za sjednicu završava im tehničko osoblje dok je njihova briga samo da im ne ‘iscure’ baterije na mobilnim telefonima – istakao je Špirić.

On je podsjetio da je tačno propisano zakonom i poslovnikom kada se održavaju vanredne i telefonske sjednice, ali izgleda da je u ovom slučaju samo bitno da mandat “curi”, pa makar i tehnički.

– Glasanje iz automobila, restorana i rančeva odgovor je ovog saziva Savjeta ministara na eskaliranje probleme sa dolaskom i smještajem migranata. Ni u jeku svog mandata ovi ministri nisu se posvetili ozbiljno nijednom problemu, osim smještaju stranačkog kadra na rukovodeće pozcije – istakao je Špirić.

Ipak, dodao je on, i od njih takvih kakvi su bilo je za očekivati da će ponuditi bar jednu konkretnu mjeru u situaciji kada ljudima u Bileći i drugim gradovima grupe migranata upadaju u kuće i kada ti isti migranti u BiH postaju humanitarni i bezbjednosni problem.

– SMS ministri, kada već nisu u stanju ni sjednicu da održe, morali bi bar da nas poštede velikih riječi, ispraznih poruka, obećavajućih kandidatura, reformi i akcionih planova. Njihov mandat počeo je naopako, a završiće u rubrikama ‘vic dana’, jer se samo u BiH ‘državni poslovi’ završavaju Viberom, SMS porukom – zaključio je Špirić.

Savjet ministara u tehničkom mandatu održaće danas vanrednu telefonsku sjednicu, a o predloženim materijalima javnost će biti informisana putem saopštenja, najavljeno je iz ove institucije.

Novinarima, kojima nije bio dozvoljen ulazak u zgradu zajedničkih institucija u Sarajevu, iz Službe za odnose s javnošću Savjeta ministara potvrđeno je da će biti održana vanredna telefonska sjednica, ali bez obrazloženja i detalja o dnevnom redu.