Politika

"Glasanje za prodaju akcija rudnika je saučesništvo u pljački Srpske" Poruka Borenovića pred sutrašnju sjednicu skupštine akcionara RŽR Ljubija

Predstavnici državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “Ljubija” bi trebali da ne podliježu pritiscima i na skupštini akcionara zakazanoj za sutra, da glasaju po zakonu i savjesti.

"Glasanje za prodaju akcija rudnika je saučesništvo u pljački Srpske" Poruka Borenovića pred sutrašnju sjednicu skupštine akcionara RŽR Ljubija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo lider PDP, Branislav Borenović pred sutrašnju sjednicu skupštine akcionara RŽR Ljubija iz Prijedora na kojoj bi se trebalo da se raspravlja o dokapitalizaciji Ljubije.

– Podsjećamo ih da glasanje za privatizaciju Ljubije i njenu predaju fantomskoj firmi sa virtuelnom adresom čini direktnim saučesnicima u pljački Republike Srpske – napisao je Borenović na svom Fejzbuk profilu.

On dodaje da “drskost kojom vladajući režim bez prospekta, bez elaborata o vrijednosti zaliha rude, pokušava prodati strateški energetski resurs je bez presedana”.

Pročitajte još

– Iako smo od njih navikli na bezobzirno krčme resurse i bogatstvo ovog naroda. U moru afera koje je produkovala ova vlast, od kuporodaje Bistrice, prodaje solarne ekektrane Trebinje 1,  Alumine itd…, udar na rudnik Ljubiju je uz aferu kiseonik najteži udarac Republici Srpskoj- naveo je Borenović.

On je poručio da je 2. oktobar sve bliže, a sve ove i mnoge druge afere ove vlasti će dobiti epilog zahvaljujući volji naroda koji ovih dana širom Republike Srpske šalje poruku “dosta je”.

Prihvati notifikacije